iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kırmızı et
*1 soğan
*2 yeşil biber
*Yarım domates konservesi
*1 buçuk su bardağı bulgur
*Kırmızı toz biber
*3 yemek kaşığı Sıvı yağ
*1 yemek kasığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Su
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Ilk önce etimizi küçük küçük doğrayıp tencerede suyunu çekene kadar kavuruyoruz Sonra Sıvı yağ ve doğradığımız soğanı ekliyoruz 34 dk öyle karıştırıyoruz Sonra doğradığımız yeşil biber, domates püresi ve salçayı ekliyoruz 12 dk sonra bulgur, baharat ve suyu ekliyoruz Su üzerini kapatacak kadar olacak Tuzunu da ayarlayıp pişmeye bırakalım Kısık ateşte suyunu çekince pilavımız hazır
Afiyet olsun
*250 gram kırmızı et
*1 soğan
*2 yeşil biber
*Yarım domates konservesi
*1 buçuk su bardağı bulgur
*Kırmızı toz biber
*3 yemek kaşığı Sıvı yağ
*1 yemek kasığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Su
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Ilk önce etimizi küçük küçük doğrayıp tencerede suyunu çekene kadar kavuruyoruz Sonra Sıvı yağ ve doğradığımız soğanı ekliyoruz 34 dk öyle karıştırıyoruz Sonra doğradığımız yeşil biber, domates püresi ve salçayı ekliyoruz 12 dk sonra bulgur, baharat ve suyu ekliyoruz Su üzerini kapatacak kadar olacak Tuzunu da ayarlayıp pişmeye bırakalım Kısık ateşte suyunu çekince pilavımız hazır
Afiyet olsun