iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet büyük boy domates
*Yarım su bardağı domates sosu
*1 yemek kaşığı salça
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığınin ucuyla kimyon
*1 tutam nane
*3 bardak et suyu
*1 kaşık tereyağı bir miktar zeytinyağı
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Eminim bugüne kadar adını çok duyduğunuz ve defalarca evinizde yaptığınız bir tariftir meyhane Pilavı Aslında meyhane pilavı Adıyaman yöresinin meşhur lezzetlerinden biri Ama zamanla tüm Türkiye’de herkes tarafından bilinen ve bazı yörelerde de farklı dokunuşlarla sunulan bir lezzet olmuş durumda
Ben de bu tarifimde biraz klasik biraz kendime özgü dokunuşlarla bir sunum yapmaya çalışacağım Gelelim tarifimize
öncelikle pilav tenceremize yağlarımızı koyuyoruz ve soğanları ve sarımsağı soteleyerek başlıyoruz
Ardından salçayı ekliyoruz ve salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz Sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ve domates sosunu ekleyerek bir miktar ateşte kaynamasını sağlıyoruz
Daha sonra yıkadığımız ve süzdüğümüz bulguları tencereye ekliyoruz ve biraz kaç kez karıştırıp tavadaki sosla iyice buluşmasını sağlıyoruz
Kısa bir işlemin ardından tavuk suyumuzu ekliyoruz son olarak da baharatları ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz Kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bıraktığımız yemeğimizi 10 dakika da kapağını açmadan dinlendiriyoruz
Müthiş bir koku evi sarmış durumda Simdi sunum zamanı Afiyet olsun
*1 5 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet büyük boy domates
*Yarım su bardağı domates sosu
*1 yemek kaşığı salça
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığınin ucuyla kimyon
*1 tutam nane
*3 bardak et suyu
*1 kaşık tereyağı bir miktar zeytinyağı
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Eminim bugüne kadar adını çok duyduğunuz ve defalarca evinizde yaptığınız bir tariftir meyhane Pilavı Aslında meyhane pilavı Adıyaman yöresinin meşhur lezzetlerinden biri Ama zamanla tüm Türkiye’de herkes tarafından bilinen ve bazı yörelerde de farklı dokunuşlarla sunulan bir lezzet olmuş durumda
Ben de bu tarifimde biraz klasik biraz kendime özgü dokunuşlarla bir sunum yapmaya çalışacağım Gelelim tarifimize
öncelikle pilav tenceremize yağlarımızı koyuyoruz ve soğanları ve sarımsağı soteleyerek başlıyoruz
Ardından salçayı ekliyoruz ve salçanın kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz Sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ve domates sosunu ekleyerek bir miktar ateşte kaynamasını sağlıyoruz
Daha sonra yıkadığımız ve süzdüğümüz bulguları tencereye ekliyoruz ve biraz kaç kez karıştırıp tavadaki sosla iyice buluşmasını sağlıyoruz
Kısa bir işlemin ardından tavuk suyumuzu ekliyoruz son olarak da baharatları ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz Kısık ateşte 20 dakika kadar pişmeye bıraktığımız yemeğimizi 10 dakika da kapağını açmadan dinlendiriyoruz
Müthiş bir koku evi sarmış durumda Simdi sunum zamanı Afiyet olsun