iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kuşbaşı et
*Biraz sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*Tuz, karabiber
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce eti suyu çekilene dek kavuruyoruz Sonra yağ ilave edip biraz kızartıyoruz Salçayı ekleyip iyice karıştırıyoruz Baharatlari ekliyoruz 2 bardak pirinci yıkayıp ilave ettikten hemen sonra 4 bardak suyu koyuyoruz ve kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ayarda biraz daha kaynatıyoruz ve altını tamamen kapatıyoruz 3045 dakika kapağını açmıyorsunuz
Afiyet olsun Leyla Özkesici
*250 gram kuşbaşı et
*Biraz sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı su
*Tuz, karabiber
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı İlk önce eti suyu çekilene dek kavuruyoruz Sonra yağ ilave edip biraz kızartıyoruz Salçayı ekleyip iyice karıştırıyoruz Baharatlari ekliyoruz 2 bardak pirinci yıkayıp ilave ettikten hemen sonra 4 bardak suyu koyuyoruz ve kaynamasını bekliyoruz Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ayarda biraz daha kaynatıyoruz ve altını tamamen kapatıyoruz 3045 dakika kapağını açmıyorsunuz
Afiyet olsun Leyla Özkesici