iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağından 2 parmak az pilavlık bulgur
*1 büyük baş soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
*2 adet sivri biber (küçük doğranmış)
*Üzerine çıkacak kadar tavuk suyu
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*2 tatlı kaşığına yakın kuru nane
*Karabiber
*Tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanı yemeklik doğrayarak tereyağı ve zeytinyağı ile tencereye alıyoruz Soğanlar kavrulmaya başlayınca kırmızı ve yeşil biberi ekliyoruz Ben evde kırmızı biber kalmadığı için bu kez koymadım ancak orjinal tarifte var ve çok güzel lezzet veriyor Biberler ve soğan kavrulunca salçayı ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Son olarak bulguru ekleyip 5 dk kadar onu da kavuruyoruz Üzerine 12 parmak çıkacak kadar tavuk suyu ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz Suyu fokurdamaya başlayınca da pul biberi ve naneyi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Bu pilavın asıl özelliği acı olması Pul biberi biraz fazla kullanmak ve sivri biberlerin de acı olması önemli Afiyet bal şeker olsun
*2 su bardağından 2 parmak az pilavlık bulgur
*1 büyük baş soğan
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)
*2 adet sivri biber (küçük doğranmış)
*Üzerine çıkacak kadar tavuk suyu
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*2 tatlı kaşığına yakın kuru nane
*Karabiber
*Tuz
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanı yemeklik doğrayarak tereyağı ve zeytinyağı ile tencereye alıyoruz Soğanlar kavrulmaya başlayınca kırmızı ve yeşil biberi ekliyoruz Ben evde kırmızı biber kalmadığı için bu kez koymadım ancak orjinal tarifte var ve çok güzel lezzet veriyor Biberler ve soğan kavrulunca salçayı ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Son olarak bulguru ekleyip 5 dk kadar onu da kavuruyoruz Üzerine 12 parmak çıkacak kadar tavuk suyu ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlıyoruz Suyu fokurdamaya başlayınca da pul biberi ve naneyi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Bu pilavın asıl özelliği acı olması Pul biberi biraz fazla kullanmak ve sivri biberlerin de acı olması önemli Afiyet bal şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.