Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyve Kabuklarının Faydaları

Meyve Kabuklarının Faydaları
0
75

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Meyve Kabuklarının Faydaları Meyveler laf konusu olduğunda ilk akla gelen sulu ve yumuşak kısmıdır madem ki, insan vücudu için fazla kayda değer antioksidanları barındıran kısmı ise meyvelerin kabuklarıdır En bilinen meyve ve sebzelerin kabukları ve içerdiği yardımcı kimyasallar şöyledir: ELMA Araştırmacılar elma kabuğunun, içindeki tatlı beyaz kısmına kadar yüzde 87 oranda daha pozitif kanser karşıtı fotokimyasal içerdiği tespit edildiğini belirtiyorlar Elmayı kabuğu ile yemekte ve çiğnemek zorlanıyorsanız, dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırarak yemeyi deneyebilirsiniz Böylece güçlü bir protein karbonhidrat bileşimi elde etmiş olursunuz SALATALIK Hiç kalori değeri olmayan bu yiyeceğin kabuğu, deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor Silis için uzmanların nasihat ettiği en az bir doz değil, yalnız uzmanlar günde en az 5 mg’ın uygun olduğu açıklamasında bulunuyor Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alınabilecek miktara eşit geliyor Hem salatalığın organik olmasına dikkatli olmak gerekiyor Olağan salatalıkların dış yüzeyi raf ömrünü uzatmak için koruyucu maddelerle kaplanır, ama organik meyve ve sebzeler orijinaldir PATLICAN Mor renkli sebzenin kabuk kısmından bir şerit kesildiğinde üçyüz mg nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde edilir Hem ikiyüz mg kas kramplarını engelleyen potasyum, onüç mg bağışıklığı güçlendiren magnezyum ve üç gram lif ne yazıkki kaybediliyor Marketten alındığı anda az yağlı peynir ve sosa yatırılırsa pişirildiğinde kaabuk hastalık vermeyecek ve kabuklu olup olmadığı anlaşılmayacaktır KİVİ Bu meyvenin ince, tüylü kabuğunda yer alan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşma özelliğine sahiptir Tırtıl yiyormuş şehvetli verebilir, bu yüzden içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırılabilir veya kağıt değin ince dilimleyip salatana katılabilir PORTAKAL Kabuğun üstteki tabakasında bulunan limonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır Yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı değin portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığının görüldüğü ifade ediliyor Dış kabuğu ısırarak yemek yemek yerine, somonun üzerine çeşni olarak serpilebilir veya salataya sos ile birlikte karıştırılabilir  
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt