iltasyazilim
FD Üye
Meyve Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyük *kase sarı çekirdeksiz yaş üzüm
*1 *küçük kase siyah yaş üzüm
*1 büyük kırmızı elma
*1 adet orta boy ayva
*1 karanfil
*1 küçük tarçın kabuğu
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 lt kaynamış içmelik su
Meyve Kompostosu Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bizimkiler geçen gün hoşaf istediler ben de Kış mevsimine girip de hoşaf yapmaya başlamadan evde ki üzümlerle *bir kez daha komposto yapayım dedim
İşte tarifi
Yapılışı
Meyvelerinizi iyice yıkayın
Derin bir tencere alın
Üzümü saplarından ayırıp tencerenize koyun, elmanın kabuklarını soyun küp küp doğrayın, ayvanın kabuklarını soyun küp küp doğrayın Siyah üzümleri de saplarından ayırıp tencerede ki meyvelere ekleyin Elmanın kabuğundan, ayvanın kabuğundan meyvelerin üstüne 12 tane kabuk ekleyin ki aromalarını kompostoya versinler, komposto pişince içinden kabukları çıkartıp atarsınız Kompostoya ayvanın da çekirdeklerinden ekleyin o da kendi rengini versin
Şimdi meyvelerin üzerine şekeri ekleyin Kaynamış suyu da ekleyerek kaynatmaya başlayın Kontrol edin Meyveler yumuşayıp rengi de yerine gelince kompostonuz pişmiş demektir Afiyetle yemeklerinizin yanında tüketin
Şeker miktarı zevkinize göre arttırılıp azaltılabilir tercih sizin Çok şekerli gelirse içme suyu ile komposto seyreltilebilir
Not : Yemekler de ya da ara öğünler de, beslenme çantalarında çocuklarınıza dışarıdan aldığınız hazır meyve sularını, cola ları içirmek yerine kompostonuzu süzün ya da blendırda çekin ve bunu içirin en azından hangi meyveden yapıldığını, hijyenini biliyorsunuz
Afiyetler olsun
*1 büyük *kase sarı çekirdeksiz yaş üzüm
*1 *küçük kase siyah yaş üzüm
*1 büyük kırmızı elma
*1 adet orta boy ayva
*1 karanfil
*1 küçük tarçın kabuğu
*1,5 su bardağı toz şeker
*2 lt kaynamış içmelik su
Meyve Kompostosu Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bizimkiler geçen gün hoşaf istediler ben de Kış mevsimine girip de hoşaf yapmaya başlamadan evde ki üzümlerle *bir kez daha komposto yapayım dedim
İşte tarifi
Yapılışı
Meyvelerinizi iyice yıkayın
Derin bir tencere alın
Üzümü saplarından ayırıp tencerenize koyun, elmanın kabuklarını soyun küp küp doğrayın, ayvanın kabuklarını soyun küp küp doğrayın Siyah üzümleri de saplarından ayırıp tencerede ki meyvelere ekleyin Elmanın kabuğundan, ayvanın kabuğundan meyvelerin üstüne 12 tane kabuk ekleyin ki aromalarını kompostoya versinler, komposto pişince içinden kabukları çıkartıp atarsınız Kompostoya ayvanın da çekirdeklerinden ekleyin o da kendi rengini versin
Şimdi meyvelerin üzerine şekeri ekleyin Kaynamış suyu da ekleyerek kaynatmaya başlayın Kontrol edin Meyveler yumuşayıp rengi de yerine gelince kompostonuz pişmiş demektir Afiyetle yemeklerinizin yanında tüketin
Şeker miktarı zevkinize göre arttırılıp azaltılabilir tercih sizin Çok şekerli gelirse içme suyu ile komposto seyreltilebilir
Not : Yemekler de ya da ara öğünler de, beslenme çantalarında çocuklarınıza dışarıdan aldığınız hazır meyve sularını, cola ları içirmek yerine kompostonuzu süzün ya da blendırda çekin ve bunu içirin en azından hangi meyveden yapıldığını, hijyenini biliyorsunuz
Afiyetler olsun