iltasyazilim
FD Üye
Meyve Salatası Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane muz
*1 tane elma
*1 tane portakal
*1 tane armut
*Kivi
*Çilek
Sos İçin:
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı limon suyu
*1 tane limonun kabuğunun rendesi
*4 çorba kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı nişasta
*2 paket vanilin
Meyve Salatası Tarifi Yapılışı
Sosu hazırlamak için vanilin hariç bütün malzemeler bir tencereye konulup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir Muhallebi ocaktan alındıktan sonra vanilinler de sosa eklenir, karıştırılıp ve soğumaya bırakılır Meyveler yıkanıp kabukları soyulduktan sonra iri iri ve küp küp doğranarak meyveler kaselere eşit miktarda dağıtılır ve soğuyan sos meyvelerin üstüne dökülür Ben tarifimi çileksiz ve kivisiz yaptım Muhallebisi nefis oldu 4 veya daha fazla kişilik yapacaksanız 2 ölçü yapmanızı tavsiye ediyorum Afiyet olsun
*1 tane muz
*1 tane elma
*1 tane portakal
*1 tane armut
*Kivi
*Çilek
Sos İçin:
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı limon suyu
*1 tane limonun kabuğunun rendesi
*4 çorba kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı nişasta
*2 paket vanilin
Meyve Salatası Tarifi Yapılışı
Sosu hazırlamak için vanilin hariç bütün malzemeler bir tencereye konulup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir Muhallebi ocaktan alındıktan sonra vanilinler de sosa eklenir, karıştırılıp ve soğumaya bırakılır Meyveler yıkanıp kabukları soyulduktan sonra iri iri ve küp küp doğranarak meyveler kaselere eşit miktarda dağıtılır ve soğuyan sos meyvelerin üstüne dökülür Ben tarifimi çileksiz ve kivisiz yaptım Muhallebisi nefis oldu 4 veya daha fazla kişilik yapacaksanız 2 ölçü yapmanızı tavsiye ediyorum Afiyet olsun