iltasyazilim
FD Üye
Meyve Sepeti Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Sepet malzemeleri:
*1 paket potubor bisküvi
*1 paket Burçak bisküvi
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*1 yumurta
*Kıvam verecek miktarda süt
Kreması;
*600 ml süt
*1 yemek kaşığı pirinç unu
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*(kaşıklar silme)
*1 kaşık dolusu margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket beyaz çikolata sosu (toz)
Üzeri için:
*Arzuya göre dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
Meyve Sepeti Yapımı Tarifi Yapılışı
İlk olarak bisküvileriniz rondo dan geçirip un haline getiriyoruz İçine yumurta yağ süt ekleyerek macun kıvamında hamur elde ediyoruz Sonra eşit dağıtabilmemiz için kalıbımız adedince eşit parçalara bölüyoruz ve kalıplarımıza şeklini alacak şekilde kaplıyoruz ve fırında pişiriyoruz
Gelelim kremasına;süt pirinç unu, normal un, nişasta şeker yumurtayı blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirip karıştırarak pişiriyoruz Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine yağımız ve toz beyaz çikolata sosunu da kremamıza ekleyip 12 dk blender da çırpıyoruz
Kremamız soğuyunca sepetlerimize bir miktar koyup üzerlerinde dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz Biraz zahmetli ama yiyenler in tekrar tekrar isteyeceği sunumuyla göz dolduran lezzetli bir tatlı yapanlara şimdiden afiyet olsun
Not:beyaz çikolata sosunu daha net belirtmek için resim ekleyeceğim Bu paketteki sosu toz halinde direk pişirdiğimiz krema ya ekliyoruz hem aroma hemde kıvam veriyor
Not; ben meyvelerin karamaması için jöle yerine bal kullanıyorum, jöle kadar etkili değil ama doğal ve kararma süresini uzatıyor Bu da benden bir püf noktası
*1 paket potubor bisküvi
*1 paket Burçak bisküvi
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*1 yumurta
*Kıvam verecek miktarda süt
Kreması;
*600 ml süt
*1 yemek kaşığı pirinç unu
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*(kaşıklar silme)
*1 kaşık dolusu margarin
*1 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 paket beyaz çikolata sosu (toz)
Üzeri için:
*Arzuya göre dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz
Meyve Sepeti Yapımı Tarifi Yapılışı
İlk olarak bisküvileriniz rondo dan geçirip un haline getiriyoruz İçine yumurta yağ süt ekleyerek macun kıvamında hamur elde ediyoruz Sonra eşit dağıtabilmemiz için kalıbımız adedince eşit parçalara bölüyoruz ve kalıplarımıza şeklini alacak şekilde kaplıyoruz ve fırında pişiriyoruz
Gelelim kremasına;süt pirinç unu, normal un, nişasta şeker yumurtayı blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirip karıştırarak pişiriyoruz Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine yağımız ve toz beyaz çikolata sosunu da kremamıza ekleyip 12 dk blender da çırpıyoruz
Kremamız soğuyunca sepetlerimize bir miktar koyup üzerlerinde dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz Biraz zahmetli ama yiyenler in tekrar tekrar isteyeceği sunumuyla göz dolduran lezzetli bir tatlı yapanlara şimdiden afiyet olsun
Not:beyaz çikolata sosunu daha net belirtmek için resim ekleyeceğim Bu paketteki sosu toz halinde direk pişirdiğimiz krema ya ekliyoruz hem aroma hemde kıvam veriyor
Not; ben meyvelerin karamaması için jöle yerine bal kullanıyorum, jöle kadar etkili değil ama doğal ve kararma süresini uzatıyor Bu da benden bir püf noktası