iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tepeli hindistan cevizi
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
MEYVELİ SOS İÇİN
400 gr kiraz
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
MUHALLEBİ ARASI İÇİN (Tercih edilebilir)
Bayat kek kırıntısı
Bisküvi
Tarif
Derin bir tencereye irmik, şeker, nişasta ve hindistan cevizini alarak karıştıralım
Ardından sütü ekleyelim
Krema kıvamını aldıktan sonra kısık ateşte 35 dakika daha karıştırarak pişirelim
Ocağın altını kapatmadan vanilya ve tere yağını ekleyin, karıştırın ve ocaktan indirin
Kek kalıbına yarısını dökün
Ardından isteğe bağlı olarak bisküvi parçaları veya kek parçalarını ufalayarak dökün
Üzerine kalan muhallebiyi de ekleyin
Soğumaya bırakın, soğuduktan sonra buzdolabında 23 saat dinlendirin
Muhallebi dinlenirken meyve sosunu hazırlayalım; Kirazın çekirdeklerini çıkarın, iri parçalar haline gelecek şekilde robotto çekin
Üzerine şekeri ekleyerek ocağı alın
Kısık ateşte ağzı kapalı olarak sulanana kadar bekleyin
Daha sonra kapağını açın ve kirazlar yumuşayana dek pişirin
1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırıp özeyin ve kiraz sosuna ekleyin
Karıştırarak pişirin ve sosu ocaktan indirin
Kalıp da dinlenen muhallebiyi ters çevirerek servis tabağına çıkartın
Üzerine hazırladığımız meyve sosunu dökün ve soğuk soğuk servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tepeli hindistan cevizi
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
MEYVELİ SOS İÇİN
400 gr kiraz
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
MUHALLEBİ ARASI İÇİN (Tercih edilebilir)
Bayat kek kırıntısı
Bisküvi
Tarif
Derin bir tencereye irmik, şeker, nişasta ve hindistan cevizini alarak karıştıralım
Ardından sütü ekleyelim
Krema kıvamını aldıktan sonra kısık ateşte 35 dakika daha karıştırarak pişirelim
Ocağın altını kapatmadan vanilya ve tere yağını ekleyin, karıştırın ve ocaktan indirin
Kek kalıbına yarısını dökün
Ardından isteğe bağlı olarak bisküvi parçaları veya kek parçalarını ufalayarak dökün
Üzerine kalan muhallebiyi de ekleyin
Soğumaya bırakın, soğuduktan sonra buzdolabında 23 saat dinlendirin
Muhallebi dinlenirken meyve sosunu hazırlayalım; Kirazın çekirdeklerini çıkarın, iri parçalar haline gelecek şekilde robotto çekin
Üzerine şekeri ekleyerek ocağı alın
Kısık ateşte ağzı kapalı olarak sulanana kadar bekleyin
Daha sonra kapağını açın ve kirazlar yumuşayana dek pişirin
1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırıp özeyin ve kiraz sosuna ekleyin
Karıştırarak pişirin ve sosu ocaktan indirin
Kalıp da dinlenen muhallebiyi ters çevirerek servis tabağına çıkartın
Üzerine hazırladığımız meyve sosunu dökün ve soğuk soğuk servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız