iltasyazilim
FD Üye
Meyve Soslu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanyamız için;
*3 yumurta
*2 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Krema için;
*2 poşet krem şanti sade
*1 su bardağı sut
Sos için;
*2 çay bardağı kaynar su
*1 paket meyve sosu
Süslemek için;
*1 adet muz ve antep fıstığı
Meyve Soslu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları iyice köpürtüyoruz şekeri de ilave edip biraz daha kıvam veriyoruz
*Sonra yağını en son olarak da un ve kabartma tozunu da ekleyip iyi bir çırpma işlemi yapıyoruz
*Ben baton kek kalıbı tercih ettim 185 derecede az yağla tabanını yağlayıp fırına atıyoruz
*Kekimiz pişerken 2 paket krem santiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz Biraz kalın krema olmalı Kremamızı dolaba kaldırıyoruz
*Ben üzeri için hazır meyve sosu kullandım Dilerseniz mevsime göre de vişne, limon, portakal kendiniz sos yapabilirsiniz
*2 çay bardağı kaynar suda bir paket orman meyveli sosumuzu iyice ezerek topaklanmaması için sürekli çırparak kaynatıyoruz
*Kekimizi soğuyunca ortadan keserek kremamızın bir kısmını sürerek bir yarım muz dilimleyip dizip kapatıyoruz
*Üzerine de ayni şekilde kremayla kapatıp üzerine soğuyan sosu gezdiriyoruz Ben muz kullandım İsteğe bağlı süsleme yapılabilir
Afiyet olsun
*3 yumurta
*2 çay bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Krema için;
*2 poşet krem şanti sade
*1 su bardağı sut
Sos için;
*2 çay bardağı kaynar su
*1 paket meyve sosu
Süslemek için;
*1 adet muz ve antep fıstığı
Meyve Soslu Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları iyice köpürtüyoruz şekeri de ilave edip biraz daha kıvam veriyoruz
*Sonra yağını en son olarak da un ve kabartma tozunu da ekleyip iyi bir çırpma işlemi yapıyoruz
*Ben baton kek kalıbı tercih ettim 185 derecede az yağla tabanını yağlayıp fırına atıyoruz
*Kekimiz pişerken 2 paket krem santiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz Biraz kalın krema olmalı Kremamızı dolaba kaldırıyoruz
*Ben üzeri için hazır meyve sosu kullandım Dilerseniz mevsime göre de vişne, limon, portakal kendiniz sos yapabilirsiniz
*2 çay bardağı kaynar suda bir paket orman meyveli sosumuzu iyice ezerek topaklanmaması için sürekli çırparak kaynatıyoruz
*Kekimizi soğuyunca ortadan keserek kremamızın bir kısmını sürerek bir yarım muz dilimleyip dizip kapatıyoruz
*Üzerine de ayni şekilde kremayla kapatıp üzerine soğuyan sosu gezdiriyoruz Ben muz kullandım İsteğe bağlı süsleme yapılabilir
Afiyet olsun