iltasyazilim
FD Üye
Meyve Sulu Diyet Muffin Tarifi İçin Malzemeler
*9 yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*12 çay bardağı şeker (isteğe bağlı tatlandırıcı da olabilir)
*34 çay bardağı süt
*Çeyrek nar
*Çeyrek portakal
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
*23 ceviz
*23 çiğ badem
*23 çiğ fındık
Meyve Sulu Diyet Muffin Tarifi Yapılışı Yumurta ve şeker bir kapta iyice çırpılır Ayrı bir kapta sütü narı ve portakalı blender’dan geçirilir ve süzülür, yumurtaşeker, zeytinyağı karışımının içine eklenerek çırpılır Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenir Unu ekledikten sonra mikserle değilde elinizle çırparsanız daha iyi olur Kepeğin unu çekmesi için 1015 dk kadar bekletiyoruz Muffin kalıplarına döküp üstüne ceviz badem ve fındıkları serpin (ben azıcıkta içine koydum) önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin Afiyet olsun
*9 yemek kaşığı yulaf kepeği
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*12 çay bardağı şeker (isteğe bağlı tatlandırıcı da olabilir)
*34 çay bardağı süt
*Çeyrek nar
*Çeyrek portakal
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
*23 ceviz
*23 çiğ badem
*23 çiğ fındık
Meyve Sulu Diyet Muffin Tarifi Yapılışı Yumurta ve şeker bir kapta iyice çırpılır Ayrı bir kapta sütü narı ve portakalı blender’dan geçirilir ve süzülür, yumurtaşeker, zeytinyağı karışımının içine eklenerek çırpılır Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenir Unu ekledikten sonra mikserle değilde elinizle çırparsanız daha iyi olur Kepeğin unu çekmesi için 1015 dk kadar bekletiyoruz Muffin kalıplarına döküp üstüne ceviz badem ve fındıkları serpin (ben azıcıkta içine koydum) önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin Afiyet olsun