iltasyazilim
FD Üye
Meyve Sulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Meyve jölesi için:
*2*su bardağı meyve suyu (dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz, ben karışık kullandım ve genelde portakallı da yaparım)
*2*yemek kaşığı nişasta
*2*yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
*1*litre süt
*2 yemek kaşığı şeker
**Biraz hindistan cevizi
Meyve Sulu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle jölemizi hazırlıyoruz
Bunun için bir tencereye tüm malzemeleri alıp jöle kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra pasta kalıbını suyla ıslatıyoruz iyice ve jöleyi kalıbın her tarafına iyice yayıyoruz ve buzdolabına koymadan dışarı da bekletiyoruz Bu arada muhallebimizi yapmak için tüm malzemeleri pişiriyoruz ve kıvama gelince kalıbın her tarafına eşit şekilde dağıtıyoruz ve ilk ısısının geçmesini bekliyoruzArdından buzdolabında yaklaşık 34 saat bekletiyoruzÇıkarmak için bir tabağa ters çeviriyoruz
Afiyet olsun
*2*su bardağı meyve suyu (dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz, ben karışık kullandım ve genelde portakallı da yaparım)
*2*yemek kaşığı nişasta
*2*yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
*1*litre süt
*2 yemek kaşığı şeker
**Biraz hindistan cevizi
Meyve Sulu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle jölemizi hazırlıyoruz
Bunun için bir tencereye tüm malzemeleri alıp jöle kıvamına gelene kadar pişiriyoruz
Piştikten sonra pasta kalıbını suyla ıslatıyoruz iyice ve jöleyi kalıbın her tarafına iyice yayıyoruz ve buzdolabına koymadan dışarı da bekletiyoruz Bu arada muhallebimizi yapmak için tüm malzemeleri pişiriyoruz ve kıvama gelince kalıbın her tarafına eşit şekilde dağıtıyoruz ve ilk ısısının geçmesini bekliyoruzArdından buzdolabında yaklaşık 34 saat bekletiyoruzÇıkarmak için bir tabağa ters çeviriyoruz
Afiyet olsun