Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyve Suyunun Zararları

Meyve Suyunun Zararları
0
84

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,677
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Hazır Meyve Suları Zararlımıdır
Meyve Suyundaki Kuytu Tehlikeler
Meyve Suyu Sanıldığı Değin Masum Değilmi?
Sabahları kahvaltıda meyve suyu içmek güne açmak için sağlıklı bir yöntem gibi görülebilir Oysa meyve suyu sanıldığı kadar da masum değil
Bilim adamları meyve sularının fazla fazla şeker içerdiği için bir takım kanser türlerine yakalanma riskini artırdığını açıkladı Avustralyalı araştırmacılar 2200 yetişkinin gıda alışkanlıklarını inceledi Takım sonra iki sene baştan başa gönüllülerin hangi hastalıklara yakalandığını gözlemledi

Araştırma sonucunda elma, brüksel lahanası, karnıbahar, brokoli yiyenlerde belli tümörlerin gelişimi önlenirken meyve suyu içenlerin daha yüksek bir risk taşıdığı ortaya çıktı

Amerikan Dietetik Derneği'nin dergisinde yayınlanan araştırmaya kadar günde üç bardaktan daha artı meyve suyu içenlerin bağırsak ve rektum kanserine yakalanma olasılığının içmeyenlere göre daha fazla olduğu belirlendi

sonuç olarak meyve suyu yüksek oranda şeker içerdiği için bir takım tümörlerin oluşumunu tetiklediğine inanılıyor

Araştırmayı yapan ekipten bilim adamları keza meyvelerde yer alan ve bağırsak kanserini önlemeye asistan olan C vitamini, lif gibi antioksidan maddelerin meyve suyunda bulunmadığını belirtti

GAZLI İÇECEKLERDEN DAHA İYİ

Bu araştırmanın sonuçlarına karşın bilim adamları insanların meyve suyundan kaçınmamaları gerektiğini söyledi Yemeklerde veya gün içerisinde gazlı içecekler tüketmektense meyve suyu tüketmenin daha yardımsever olduğu belirtildi

İngiliz araştırmacılar da kuru meyvelerin ve kuru eriğin de epeyce yardımsever olduğunu ve meyve suyunda bulunandan fazla daha eksik miktarda şeker içerdiğini söyledi

İngiltere'de kanser araştırmaları yapan Nell Barrie, bu araştırma sonuçlarının manâlı olduğunu ama daha kapsamlı araştırmalara gereksinim duyduklarını belirterek öbür meyveler için, ayrı kanser türlerinde daha değişik sonuçlar elde edilebileceğini söyledi Barrie keza; Bildiğimiz belirlenmiş bir şey varsa kırmızı ve bitmiş et bağırsak kanseri riskini yükseltirken yüksek miktarda lif içeren besinler bu riski önlüyordedi *
 
858,506Konular
983,096Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt