imagesmeyvetuketimininkadinlarafaydasi5afefd28c1e04
Meyve Tuketiminin Kadınlara Faydası
Boston Universitesi araştırmacıları, 30lu yaşlarındaki 23 bin siyahi kadınla yaptığı calışmanın neticesinde, daha cok meyve yiyen ve A vitamini alan kadınlarda miyom oluşma riskinin daha az olduğunu belirtti
Araştırmanın, miyom oluşma riski beyazlara oranla uc kat fazla olan siyahi kadınlarla yapılmasının nedeninin, yuksek risk durumunun beslenmeyle ilgisi bulunup bulunmadığını da ortaya koymak olduğu kaydedildi
1995ten başlayan Siyahi Kadınların Sağlık İncelemesiverilerinden yararlanılarak yapılan araştırma, gunde 4 porsiyon meyve ya da sebze tuketen kadınlarda miyom oluşumunun gunde bir porsiyon yiyenlere oranla yuzde 10 daha az olduğunu gosterdi
Sebze ve meyve tuketimi ayrı ayrı incelendiğinde ise meyve tuketmenin miyom oluşma riskini azalttığı, ancak sebzenin bir etkisinin olmadığı tespit edildi
Araştırmada, miyom riski ile alınan C ya da E vitamini miktarı arasında bağlantı olmadığı, ancak A vitamininin riski azaltmada etkisi olabileceği de saptandı
Araştırmacılar, calışmanın, beslenme şeklini değiştirmenin miyom oluşma riskini değiştirebileceğini tam olarak kanıtlamadığını, ancak ikisi arasında bazı ilişkiler olduğunu gosterdiğini vurguladı
Rahimde gelişen iyi huylu tumorler olan miyomların buyukluğu değişebiliyor Kanser riski taşımayan miyomlar, bazen ağrılara sebep olabiliyor
Calışmanın sonucları American Journal of Clinical Nutritiondergisinde yayımlandı
kaynak:milliyet
Meyve Tuketiminin Kadınlara Faydası
Boston Universitesi araştırmacıları, 30lu yaşlarındaki 23 bin siyahi kadınla yaptığı calışmanın neticesinde, daha cok meyve yiyen ve A vitamini alan kadınlarda miyom oluşma riskinin daha az olduğunu belirtti
Araştırmanın, miyom oluşma riski beyazlara oranla uc kat fazla olan siyahi kadınlarla yapılmasının nedeninin, yuksek risk durumunun beslenmeyle ilgisi bulunup bulunmadığını da ortaya koymak olduğu kaydedildi
1995ten başlayan Siyahi Kadınların Sağlık İncelemesiverilerinden yararlanılarak yapılan araştırma, gunde 4 porsiyon meyve ya da sebze tuketen kadınlarda miyom oluşumunun gunde bir porsiyon yiyenlere oranla yuzde 10 daha az olduğunu gosterdi
Sebze ve meyve tuketimi ayrı ayrı incelendiğinde ise meyve tuketmenin miyom oluşma riskini azalttığı, ancak sebzenin bir etkisinin olmadığı tespit edildi
Araştırmada, miyom riski ile alınan C ya da E vitamini miktarı arasında bağlantı olmadığı, ancak A vitamininin riski azaltmada etkisi olabileceği de saptandı
Araştırmacılar, calışmanın, beslenme şeklini değiştirmenin miyom oluşma riskini değiştirebileceğini tam olarak kanıtlamadığını, ancak ikisi arasında bazı ilişkiler olduğunu gosterdiğini vurguladı
Rahimde gelişen iyi huylu tumorler olan miyomların buyukluğu değişebiliyor Kanser riski taşımayan miyomlar, bazen ağrılara sebep olabiliyor
Calışmanın sonucları American Journal of Clinical Nutritiondergisinde yayımlandı
kaynak:milliyet