Meyveler ve Faydaları gebelikte muzun faydaları hamilelikte çilek yemek hamilelikte çileğin faydaları gebelikte kivinin çilek yemenin Meyveler ağaççileği Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar Terletir ve idrar söktürür Kabızlığı giderir Vücuda dinçlik verir ayva İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Çarpıntıyı dindirir badem Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir badem Aci bademin buharlaşan yagi, iyi bir koku ve tat giderici (balik yagina ek edilir) ve hafif bir dezenfektandir Badem tohumlari, badem surubu hazirlanmasinda kullanilir Çocuklar için iyi bir müshildir Kremlerin terkibine girer Meyve kabugu halk arasinda bogaz agrilarina karsi kullanilmaktadir ceviz Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir İshal ve dizanteriyi keser Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir Saç ve elleri boyamakta da kullanılır Bitki bilimcilere tarafından bolca A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı etkin madde taşıyan cevizin hem içi, keza ağacının kabukları ayrıca de yaprakları böylece fazla sağlık sorununa iyi geliyor Her sabahleyin kahvaltıda bir arz ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini bildiren uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde cinsel gücü artırdığını belirtti Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları şöyle sıralanıyor: � Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok olmasını sağlar � Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp kaynatılarak elde edilen istikrarsız mideyi kuvvetlendirir � Ceviz yapraklarından yapılan dere iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi kazanç � Bir tedarik ceviz yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa deri hastalıklarına iyi kazanç � Ceviz yaprakları pişirilerek çıbanların üstüne sarılırsa iyileşmesini sağlar � Ceviz yağı yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur çamfıstığı Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının tez iyileşmesine muavin olur Ruhi çöküntüyü giderir Yürek hastalıklarında da faydalıdır çilek Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor Deri sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir Keza diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek kan basıncı ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar Keza çokça potasyum içerir ve lifli besinler aralarında manâlı bir yer tutar Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler dut Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür dut meyvası Fructus Mori nigri Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır id elma Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzaktan miktar İki elma yerseniz, yürek ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler Sindirimi kolaylaştırır Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına aleyhinde da yararlıdır enginar Kandaki üre ve kolesterolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Damar sertliği ve yürek hastalıklarını önler Böbrekteki kumların dökülmesine asistan olur Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine aleyhinde iyi kazanç Enginarın içinde yer alan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine sinyâl eden araştırmacılar, keza Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi oldukça çok tüketenlerin, bulundukları yaşın daha aşağıda gösterdikler fındık Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Vücuda zor verir Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar greyfurt C vitamini bakımından çok zengindir Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur Kansere karşı koruyucu nitelik taşır İştah açar hindistancevizi İdrar söktürür Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine tezgâhtar olur Mide ağrılarını giderir hurma Kalbimizin yeni dostu bulundu: Hurma Bugüne kadar kalp ve damar hastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu İsrailli bilimadamları kalbin hakiki dostunun hurma olduğunu kanıtladı İsrailli bilim adamları, hurmanın, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar İsrail'de yapılan bir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilim adamları, elmada daha pozitif bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat pozitif olduğunu belirttiler Bilim adamları, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bu meyvelerin içindeki faydalı maddelerin daha fazla kabuklarında bulunduğunu kaydettiler karpuz Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sağlık ve zindelik kazandırır Hem kemik gelişimine de tezgâhtar olur kavun Kavun meyve olarak çok yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbî olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur Çekirdekler ırk tabâbetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır Keza kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine tezgâhtar olur Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir kayısı Çekirdeklerinden yağ elde edilir Etli meyvesi şeker, organik asitler ve C vitamini ihtivâ etmesi bakımından önemlidir Çekirdek içinden elde edilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıkları sersemleterek tutmak için kullanılır kestane Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, alev düşürür ve sinirleri yatıştırır Meyvesi kasları kuvvetlendirir Kan dolaşımını düzenler Mirasçı ve basur memelerinin meydana gelmesini önler Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir Kansızlığı giderir Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir kızılcık Kızılcık meyvelerinden ezme, marmelat, meyve suyu yapılır Kabız edici özelliği vardır Gıdâ olarak istifâde edildiği gibi kabukları alev düşürücü olarak kullanılır kiraz Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ''antosiyanin'' olarak aşina kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine uyarı çekiyor Nair ve ekibi çoğunlukla uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı Arkasında kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı Sonuçta, 20 kirazda 1225 miligram aralarında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü Kirazda yer alan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine aynı antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu Nair'e kadar, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş tesir yaratıyor Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor kivi Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır Potasyum bakımından da zengindirler Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler muz Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece varlıklı bir meyvedir Potasyum krampları önler nar Vücudu kuvvetlendirir İshali keser Burun poliplerine faydalıdır Şerit düşürür Kalbi kuvvetlendirir Mide, bağırsak hastalığı olanlar, minik çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır portakal Antioksidantlar ile batmış bir meyve Kanseri önleyici olarak aşina bütün maddeleri içeriyor Hem çokça C vitamini içeriyor Kilo almaya engel olur Kandaki kolestorolü düşürürVucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile yürek hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor şeftali Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür Meyvesi hazmı kolaylaştırırİdrar yollarını temizler bol miktarda idrar söktürür Hemoroid memelerinden doğan şikayetleri giderir Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır vişne İshali keser Ateşi düşürür İdrar söktürür Vücuda huzur verir yeralması Şeker hastaları için faydalıdır Besleyicidir Vücudun direncini arttırır Kabızlığı giderir