Meyveleri kabuklari ile tüketin Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi gerektiği belirtildi ÇANAKKALE Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu sayede vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin manâlı olduğunu vurgulayan Bilişli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur Organik asitler yönünden fazla zengindirler Fakat, meyveler ne dek yıkanırsa yıkansın zirai hap kalıntısı olabilir böylece yiyecek güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir