iltasyazilim
FD Üye
Meyvelerin en nazlısı Amasya Elması
Amasya Elması Meyvelerin en nazlısı
Uzmanlara göre günde bir elma tüketilmesi afiyet açısından çok yardımsever Amasya Valiliği'nin yaptırdığı araştırmalara kadar, elma içerdiği varlıklı potasyum bir uçtan bir uca kan basıncını düzenliyor, adalenin kasılmalarını önlüyor, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırıp kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına muavin oluyor Keza elmanın kolesterol düşürücü etkisi de bulunduğu bilinirken, posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve Kabuğunda da vücuda son derece yardımsever maddeler yer alan elmanın kabuğuyla tüketilmesi öğüt edilirken, yetiştirilirken ilaçlandığı için yenmeden önce kabuğunun yıkanması gerektiği, elma suyu yerine elmanın kendisini yemenin diş sağlığı için yardımcı olduğu, zira ısırarak elma yemenin dişler için çok uygun bir çalışma olduğu bildirildi
Türkiye'de sadece Amasya'nın bir bölgesinde yetişen 'Amasya elması', yetiştirilmesi bakamından en nazlı meyveler içerisinde ilk sırayı alırken, ince kabuklu, güzel kokusu ve sulu lezzeti ile yiyenlerin tadı damağında kalıyor
Amasya denilince akla ilk olarak onun adı gelirken, Amasya adıyla bütünleşen bilye elması özelliğini yeniden Amasya'nın coğrafi yapısında alıyor
Misketin yetişmesi için bütün aradığı etraf olan Amasya Vadisi'nde boğazın esintisi elmaya bambaşka bir lezzet veriyor Kokusunu da bu esintiden bölge Amasya elmasının yetiştiği ağacın en büyük özelliklerinden birisi ise bir sene meyve verirse öteki sene vermemesi Bir yüzü kırmızı, öteki yüzü ise sarı ila yeşilimsi bir renk taşıyan Amasya elması, ince kabuklu, hoş kokulu oluyor Sert ve dirençli olan elma, uzun vakit saklanmaya kullanışlı İki türü olan Amasya elmasının küçük ve tatlı olanına 'bilye elması', iri ve aşılı olanına ise 'kabak elması' deniliyor Nazlı bir bitki olan elma ağacı 8 ila 10 yaşından önce ürün vermiyor
Uzmanlara kadar günde bir elma tüketilmesi sıhhat açısından çok faydalı Amasya Valiliği'nin yaptırdığı araştırmalara kadar, elma içerdiği zengin potasyum doğruca kan basıncını düzenliyor, adalenin kasılmalarını önlüyor, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırıp kalp ve böbrek gibi yaşamsal organların çalışmasına tezgâhtar oluyor Ayrıca elmanın kolesterol düşürücü etkisi de bulunduğu bilinirken, posa, potasyum ve antioksidan taşıyan öğeler açısından da varlıklı bir meyve Kabuğunda da vücuda son derece yardımcı maddeler yer alan elmanın kabuğuyla tüketilmesi tavsiye edilirken, yetiştirilirken ilaçlandığı için yenmeden önce kabuğunun mükemmel yıkanması gerektiği, elma suyu yerine elmanın kendisini yemenin diş sağlığı için yardımsever olduğu, zira ısırarak elma yemenin dişler için çok yerinde bir çalışma olduğu bildirildi *
Amasya Elması Meyvelerin en nazlısı
Uzmanlara göre günde bir elma tüketilmesi afiyet açısından çok yardımsever Amasya Valiliği'nin yaptırdığı araştırmalara kadar, elma içerdiği varlıklı potasyum bir uçtan bir uca kan basıncını düzenliyor, adalenin kasılmalarını önlüyor, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırıp kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına muavin oluyor Keza elmanın kolesterol düşürücü etkisi de bulunduğu bilinirken, posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından da zengin bir meyve Kabuğunda da vücuda son derece yardımsever maddeler yer alan elmanın kabuğuyla tüketilmesi öğüt edilirken, yetiştirilirken ilaçlandığı için yenmeden önce kabuğunun yıkanması gerektiği, elma suyu yerine elmanın kendisini yemenin diş sağlığı için yardımcı olduğu, zira ısırarak elma yemenin dişler için çok uygun bir çalışma olduğu bildirildi
Türkiye'de sadece Amasya'nın bir bölgesinde yetişen 'Amasya elması', yetiştirilmesi bakamından en nazlı meyveler içerisinde ilk sırayı alırken, ince kabuklu, güzel kokusu ve sulu lezzeti ile yiyenlerin tadı damağında kalıyor
Amasya denilince akla ilk olarak onun adı gelirken, Amasya adıyla bütünleşen bilye elması özelliğini yeniden Amasya'nın coğrafi yapısında alıyor
Misketin yetişmesi için bütün aradığı etraf olan Amasya Vadisi'nde boğazın esintisi elmaya bambaşka bir lezzet veriyor Kokusunu da bu esintiden bölge Amasya elmasının yetiştiği ağacın en büyük özelliklerinden birisi ise bir sene meyve verirse öteki sene vermemesi Bir yüzü kırmızı, öteki yüzü ise sarı ila yeşilimsi bir renk taşıyan Amasya elması, ince kabuklu, hoş kokulu oluyor Sert ve dirençli olan elma, uzun vakit saklanmaya kullanışlı İki türü olan Amasya elmasının küçük ve tatlı olanına 'bilye elması', iri ve aşılı olanına ise 'kabak elması' deniliyor Nazlı bir bitki olan elma ağacı 8 ila 10 yaşından önce ürün vermiyor
Uzmanlara kadar günde bir elma tüketilmesi sıhhat açısından çok faydalı Amasya Valiliği'nin yaptırdığı araştırmalara kadar, elma içerdiği zengin potasyum doğruca kan basıncını düzenliyor, adalenin kasılmalarını önlüyor, sinirsel uyaranların iletimini kolaylaştırıp kalp ve böbrek gibi yaşamsal organların çalışmasına tezgâhtar oluyor Ayrıca elmanın kolesterol düşürücü etkisi de bulunduğu bilinirken, posa, potasyum ve antioksidan taşıyan öğeler açısından da varlıklı bir meyve Kabuğunda da vücuda son derece yardımcı maddeler yer alan elmanın kabuğuyla tüketilmesi tavsiye edilirken, yetiştirilirken ilaçlandığı için yenmeden önce kabuğunun mükemmel yıkanması gerektiği, elma suyu yerine elmanın kendisini yemenin diş sağlığı için yardımsever olduğu, zira ısırarak elma yemenin dişler için çok yerinde bir çalışma olduğu bildirildi *