iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 Su bardağı un
1 Kahve fincanı süt
Bit tutam yaş maya
2 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
100 gr margarin
1 Kase dövülmüş fındık
2 Çorba kaşığı kuru üzüm
Marmelat ve tozşeker
Hazırlanışı
2 su bardağı unu derin bir kaba alın 1 kahve fincanı süt ilave edin Bir tutam yaş mayayı ılık suda ezin 2 Çorba kaşığı ayçiçek yağ ve 100 gr margarn ile hamur yapın Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin Hamuru ikiye bölün Merdane ile açın Üzerine dilediğiniz marmelattan sürün Bol miktarda dövülmüş fındık serpin 2 çorba kaşığı kuru üzümü yayın Rulo biçiminde sarın 2 parmak eninde kesin Tepsiye dizin Tozşeker serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın
2 Su bardağı un
1 Kahve fincanı süt
Bit tutam yaş maya
2 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
100 gr margarin
1 Kase dövülmüş fındık
2 Çorba kaşığı kuru üzüm
Marmelat ve tozşeker
Hazırlanışı
2 su bardağı unu derin bir kaba alın 1 kahve fincanı süt ilave edin Bir tutam yaş mayayı ılık suda ezin 2 Çorba kaşığı ayçiçek yağ ve 100 gr margarn ile hamur yapın Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin Hamuru ikiye bölün Merdane ile açın Üzerine dilediğiniz marmelattan sürün Bol miktarda dövülmüş fındık serpin 2 çorba kaşığı kuru üzümü yayın Rulo biçiminde sarın 2 parmak eninde kesin Tepsiye dizin Tozşeker serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın