iltasyazilim
FD Üye
Meyveli İrmik Tatlısı Malzemeleri
1 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
2 avuç dağ meyvesi
1 paket krem şanti
¾ su bardağı süt
½ paket çilekli jöle
1 su bardağı su
Bir tencereye 1 litre süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı koyup, koyu bir kıvam bulana kadar karıştırın
Fokurdamaya başladığında ateşin altını kapatın ve tereyağını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın Su ile nemlendirdiğiniz cam kabınıza dökün ve soğumaya bırakın Orman meyvelerini soğuyan irmik tatlısının üzerine karışık yerleştirin
Bir karıştırma kabına 1 paket krem şantiyi koyup süt ile iyice kabarana kadar çırpıp sıkma torbasına alın ve orman meyvelerinin aralarına ufak bezeler halinde sıkın ½ paket jöleyi suda açıp tüm bu katların üzerine gezdirin Jöle donana kadar bekletin Soğuk servis edin
1 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
2 avuç dağ meyvesi
1 paket krem şanti
¾ su bardağı süt
½ paket çilekli jöle
1 su bardağı su
Bir tencereye 1 litre süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı koyup, koyu bir kıvam bulana kadar karıştırın
Fokurdamaya başladığında ateşin altını kapatın ve tereyağını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın Su ile nemlendirdiğiniz cam kabınıza dökün ve soğumaya bırakın Orman meyvelerini soğuyan irmik tatlısının üzerine karışık yerleştirin
Bir karıştırma kabına 1 paket krem şantiyi koyup süt ile iyice kabarana kadar çırpıp sıkma torbasına alın ve orman meyvelerinin aralarına ufak bezeler halinde sıkın ½ paket jöleyi suda açıp tüm bu katların üzerine gezdirin Jöle donana kadar bekletin Soğuk servis edin