iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Jöleli Nefis Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım yada 1 paket vanilya
Kreması için:
*3 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Dr Ortker elmalı kivili bitkisel jöle
*İstenilen meyve (muz kivi çilek )
Meyveli Jöleli Nefis Pasta Tarifi Yapılışı Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır Un eklenir ve homojen bir karışım olduğunda vanilya ve kabartma tozu eklenerek hafiften çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür
Kreması için ise vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler tencereye koyulur koyulaşıncaya kadar karıştırılır En son margarin ve vanilya eklenir Krema soğumaya bırakılır Kek piştikten 5 dk sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatılır ve soğumaya bırakılır Soğuyan krema soğumuş kekin üzerine dökülür ve üzerine istenilen meyveler dizilir En son da jöle tarife göre yapılır ve dökülür
(Not: jöle yapıldıktan 2 3 dk sonra en üste dökülür)
Çok hafif ve tam bir yaz tatlısı, denemenizi tavsiye ederim
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım yada 1 paket vanilya
Kreması için:
*3 su bardağı süt
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*Dr Ortker elmalı kivili bitkisel jöle
*İstenilen meyve (muz kivi çilek )
Meyveli Jöleli Nefis Pasta Tarifi Yapılışı Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır Un eklenir ve homojen bir karışım olduğunda vanilya ve kabartma tozu eklenerek hafiften çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür
Kreması için ise vanilya ve margarin hariç tüm malzemeler tencereye koyulur koyulaşıncaya kadar karıştırılır En son margarin ve vanilya eklenir Krema soğumaya bırakılır Kek piştikten 5 dk sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatılır ve soğumaya bırakılır Soğuyan krema soğumuş kekin üzerine dökülür ve üzerine istenilen meyveler dizilir En son da jöle tarife göre yapılır ve dökülür
(Not: jöle yapıldıktan 2 3 dk sonra en üste dökülür)
Çok hafif ve tam bir yaz tatlısı, denemenizi tavsiye ederim