iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Krep Pastası Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram un
*4 yumurta
*3 kaşık şeker
*Bir bardak süt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için:
*Bir paket Mascarpone veya labne peyniri
*Reçel (benimki frambuaz ve çilek karışımıydı)
Üzeri için:
*Dilediğiniz meyve
Meyveli Krep Pastası Tarifi Yapılışı Krep veya pankek malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp tavada bir kaç dakika pişiriyoruz Bu tarif katı değil sıvı olduğu için krepler ince olacaktırOnun için piştikten sonra üst üste dizelim Soğumaya bırakalım
Sosumuzu yapmak için sizin damak zevkinize göre reçelle karıştırın Mascarpone peynirini Ben yaklaşık 56 yemek kaşığı kullandım Bu tarife, çünkü kreplerimizin içinde fazla şeker yoktu
Her kata bir yağ bıçağı ile sürün En üst kata ben daha çok reçel kullandımHafif yanlar dan dökülsün diye
Çok kolay bir tarif, denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun!
*250 gram un
*4 yumurta
*3 kaşık şeker
*Bir bardak süt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için:
*Bir paket Mascarpone veya labne peyniri
*Reçel (benimki frambuaz ve çilek karışımıydı)
Üzeri için:
*Dilediğiniz meyve
Meyveli Krep Pastası Tarifi Yapılışı Krep veya pankek malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp tavada bir kaç dakika pişiriyoruz Bu tarif katı değil sıvı olduğu için krepler ince olacaktırOnun için piştikten sonra üst üste dizelim Soğumaya bırakalım
Sosumuzu yapmak için sizin damak zevkinize göre reçelle karıştırın Mascarpone peynirini Ben yaklaşık 56 yemek kaşığı kullandım Bu tarife, çünkü kreplerimizin içinde fazla şeker yoktu
Her kata bir yağ bıçağı ile sürün En üst kata ben daha çok reçel kullandımHafif yanlar dan dökülsün diye
Çok kolay bir tarif, denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun!
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.