iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Minik Tartoletler Tarifi İçin Malzemeler Tartolet hamuru için;
*150 g Margarin
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta Sarısı
*1 paket Şekerli Vanillin
*2 Su Bardağı Un
Çikolatalı kreması için;
*100 g bitter çikolata
*1 paket sıvı Krema
Üzeri için;
*Çilek
*Kivi
*Muz
*1 paket Pasta jölesi
Meyveli Minik Tartoletler Tarifi Yapılışı Tartolet hamuru için margarini küp küp doğrayalım, diğer geri kalan malzemelerle birlikte yoğuralım Hamurun altını ve üstünü unlayıp tezgahın üzerinde yarım cm kalınlığında açalım ve yuvarlak bir şekil vererek keselim Kesilen hamuru muffin kalıbına yerleştirelim ve ortasına bir çatal batırarak delikler açıyoruz Öncede ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Çikolatalı kreması için sıvı kremayı ocağa koyalım Kaynamaya yakın ocaktan alalım ve içine çikolatayı koyup güzelce karıştıralım
Tortoletlerin üzerine önce çikolatalı kremadan daha sonra meyveleri ve en sonrada pasta jölesini dökelim (Pasta jölesini paketin üzerindeki yazdığı gibi hazırlıyoruz)
Ve soğumaya bırakıyoruz
Şimdiden afiyet olsun
*150 g Margarin
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yumurta Sarısı
*1 paket Şekerli Vanillin
*2 Su Bardağı Un
Çikolatalı kreması için;
*100 g bitter çikolata
*1 paket sıvı Krema
Üzeri için;
*Çilek
*Kivi
*Muz
*1 paket Pasta jölesi
Meyveli Minik Tartoletler Tarifi Yapılışı Tartolet hamuru için margarini küp küp doğrayalım, diğer geri kalan malzemelerle birlikte yoğuralım Hamurun altını ve üstünü unlayıp tezgahın üzerinde yarım cm kalınlığında açalım ve yuvarlak bir şekil vererek keselim Kesilen hamuru muffin kalıbına yerleştirelim ve ortasına bir çatal batırarak delikler açıyoruz Öncede ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim
Çikolatalı kreması için sıvı kremayı ocağa koyalım Kaynamaya yakın ocaktan alalım ve içine çikolatayı koyup güzelce karıştıralım
Tortoletlerin üzerine önce çikolatalı kremadan daha sonra meyveleri ve en sonrada pasta jölesini dökelim (Pasta jölesini paketin üzerindeki yazdığı gibi hazırlıyoruz)
Ve soğumaya bırakıyoruz
Şimdiden afiyet olsun