iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Pankek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*2 5 su bardağı un
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
ARASI İÇİN;
*1 paket sade krem şanti( pakette verilen tarif gibi yapılır)
*İstediğin meyve (ben muz yaptım)
ÜZERİ İÇİN;
*1 paket çikolata sosu ( pakette verilen tarif gibi yapılır )
Meyveli Pankek Tarifi Yapılışı İlk önce derin bir kaba şeker ve yumurtaları köpürene kadar mikserle karıştırılır Sonra diğer malzemeler eklenir mikser yardımıyla karıştırılır diğer yandan krem şanti hazırlanıp dolaba atılır teflon tavaya kepçe yardımıyla daire şeklinde dağıtılır iki tarafı tam olana kadar yapılır yapılan krepler havlu kağıda bırakılır Böylece hamur bitene kadar devam edilir Daha sonra bir tane krep üzerine bir yemek kaşığı krem şanti ve muzlar dizilir Kepler bitene kadar kat kat yapılır Son olarak çikolata sosu üzerine dökülür ve bir saat dolapta dinlendirilip servis edilir
Afiyet olsun
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı şeker
*2 5 su bardağı un
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
ARASI İÇİN;
*1 paket sade krem şanti( pakette verilen tarif gibi yapılır)
*İstediğin meyve (ben muz yaptım)
ÜZERİ İÇİN;
*1 paket çikolata sosu ( pakette verilen tarif gibi yapılır )
Meyveli Pankek Tarifi Yapılışı İlk önce derin bir kaba şeker ve yumurtaları köpürene kadar mikserle karıştırılır Sonra diğer malzemeler eklenir mikser yardımıyla karıştırılır diğer yandan krem şanti hazırlanıp dolaba atılır teflon tavaya kepçe yardımıyla daire şeklinde dağıtılır iki tarafı tam olana kadar yapılır yapılan krepler havlu kağıda bırakılır Böylece hamur bitene kadar devam edilir Daha sonra bir tane krep üzerine bir yemek kaşığı krem şanti ve muzlar dizilir Kepler bitene kadar kat kat yapılır Son olarak çikolata sosu üzerine dökülür ve bir saat dolapta dinlendirilip servis edilir
Afiyet olsun