iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler(pandispanya) :
3 fincan şeker
3 fincan un
3 yumurta
1 fincan yoğurt
1 paket vanilin ve kabartma tozu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve kaynar su
Yapılışı:
Yumurtaların akları ayrı bir kaba sarıları ayrı bir kaba ayrılır(Aklar ve sarılar kesinlikle karışmamalı)
Şekerin yarısı sarılar ile çırpılır
1 yemek kaşığı kaynar su ilave edilir (şekerin erimesi için) sonra 1 yemek kaşığı yağ ilave edilir karıştırılır
Yoğurt,vanilin ve kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır (Eliniz ile şekerin eriyip erimediğini arada kontrol edin)
Un aşamalar ile eklenir ve tekrar çırpılır
Şekerin diğer yarısı ile aklar kar haline gelene kadar çırpılır (Bir çimdik tuz da katın)
Aklar sarıların çırpıldığı kaba eklenir saat yönünde aklar söndürülmeden karıştırılır
1720 cm çembere karışım dökülür ve 170 derecede ön ısıtma yapıldıktan sonra fırına koyulur içi ve dışı pişene kadar bekletilir(3040 dk sürebilir)
Pastacı Kreması:
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
Yapılışı:Hepsini karıştırın sonra orta ateşte ocağa koyun koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edinİsteğe göre kakao,frambuazlı pasta dolgusu vs eklenebilir
Dışı için:Krem şanti koyu olarak hazırlanır ve rulokatlar hazırlanır
Son Aşama:
Fırından tahminen 2 katlı olabilecek bir pandispanya çıkacaktır,1 ve 2 katına pastacı kreması,muz,kivi,çilek vb meyveler eklenirDışı krem şanti ile kaplanır kenarlarına rulokat dizilir üzerine resimdeki gibi yada isteğe göre muz,kivi,çilek,çikolatalı draje dizilir
3 fincan şeker
3 fincan un
3 yumurta
1 fincan yoğurt
1 paket vanilin ve kabartma tozu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ve kaynar su
Yapılışı:
Yumurtaların akları ayrı bir kaba sarıları ayrı bir kaba ayrılır(Aklar ve sarılar kesinlikle karışmamalı)
Şekerin yarısı sarılar ile çırpılır
1 yemek kaşığı kaynar su ilave edilir (şekerin erimesi için) sonra 1 yemek kaşığı yağ ilave edilir karıştırılır
Yoğurt,vanilin ve kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır (Eliniz ile şekerin eriyip erimediğini arada kontrol edin)
Un aşamalar ile eklenir ve tekrar çırpılır
Şekerin diğer yarısı ile aklar kar haline gelene kadar çırpılır (Bir çimdik tuz da katın)
Aklar sarıların çırpıldığı kaba eklenir saat yönünde aklar söndürülmeden karıştırılır
1720 cm çembere karışım dökülür ve 170 derecede ön ısıtma yapıldıktan sonra fırına koyulur içi ve dışı pişene kadar bekletilir(3040 dk sürebilir)
Pastacı Kreması:
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
Yapılışı:Hepsini karıştırın sonra orta ateşte ocağa koyun koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edinİsteğe göre kakao,frambuazlı pasta dolgusu vs eklenebilir
Dışı için:Krem şanti koyu olarak hazırlanır ve rulokatlar hazırlanır
Son Aşama:
Fırından tahminen 2 katlı olabilecek bir pandispanya çıkacaktır,1 ve 2 katına pastacı kreması,muz,kivi,çilek vb meyveler eklenirDışı krem şanti ile kaplanır kenarlarına rulokat dizilir üzerine resimdeki gibi yada isteğe göre muz,kivi,çilek,çikolatalı draje dizilir