iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
HAMUR İÇİN
Bir Miktar Yağ
3 Yumurta
50 gr Acıbadem Bisküvisi
1 Kahve Fincanı Margarin
1,5 Kahve Fincanı Tozşeker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincanı Un
İÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Böğürtlen
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
12 Çorba Kaşığı Çilek Likörü
300 gr Şeftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
300 gr Krem Şanti
pizzanın Tarifi
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın
Bisküvileri ufalayın Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın Yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuz çırpın Portakal kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın Yumurta aklarını ve ufalanmış bisküviyi unlu karışıma ekleyin Hamuru tartölet kalıplarına paylaştırın Fırına verip 12 dakika pişirin
Tartöletleri bozulmamalarına dikkat ederek kalıplardan çıkarın
Bu arada çileği, pudraşekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin Şeftaliyi dilimleyin Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın Çikolatayı rendenin iri tarafı ile rendeleyin
Hamurların üzerine çilekli püreyi sürün Kenarlarından boşluk bırakın Şeftali ve üzümleri karışımın üzerine yerleştirin Rendelenmiş çikolatayı ve çam fıstığını serpin Vanilyayı krem şantiye ilave edip karıştırın Meyveli pizzayı krem şanti eşliğinde servis yapın
HAMUR İÇİN
Bir Miktar Yağ
3 Yumurta
50 gr Acıbadem Bisküvisi
1 Kahve Fincanı Margarin
1,5 Kahve Fincanı Tozşeker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincanı Un
İÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Böğürtlen
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
12 Çorba Kaşığı Çilek Likörü
300 gr Şeftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
300 gr Krem Şanti
pizzanın Tarifi
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın
Bisküvileri ufalayın Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın Yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuz çırpın Portakal kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın Yumurta aklarını ve ufalanmış bisküviyi unlu karışıma ekleyin Hamuru tartölet kalıplarına paylaştırın Fırına verip 12 dakika pişirin
Tartöletleri bozulmamalarına dikkat ederek kalıplardan çıkarın
Bu arada çileği, pudraşekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin Şeftaliyi dilimleyin Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın Çikolatayı rendenin iri tarafı ile rendeleyin
Hamurların üzerine çilekli püreyi sürün Kenarlarından boşluk bırakın Şeftali ve üzümleri karışımın üzerine yerleştirin Rendelenmiş çikolatayı ve çam fıstığını serpin Vanilyayı krem şantiye ilave edip karıştırın Meyveli pizzayı krem şanti eşliğinde servis yapın