iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Prenses Tacı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket vişneli jöle
*1 adet portakal
*3 adet kivi
Muhallebisi için;
*Yarım litre süt
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*3 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Vanilya esansı
*Araya serpmek için hindistan cevizi
Meyveli Prenses Tacı Tarifi Yapılışı Kek kalıbımızı sudan geçirelim İçi nemli kalan kalıbımızın dibine soyduğumuz portakalları ve kivileri doğrayarak yerleştirelim Üzerine tarifine göre hazırladığımız vişneli jölemizi dökelim ve katılaşması için buzdolabında soğumaya bırakalım Bir tencereye sütü, nişastayı, şekeri ve unu ekleyip karıştıralım Homojen bir karışım olunca ocağa alıp kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve vanilya esansını ekleyelim Soğuyup katılaşan vişne jölesinin üzerine hindistan cevizi serpelim Üzerine pişen muhallebimizi dökelim ve tekrar soğumaya bırakalım 23 saat soğuduktan sonra servis edelim Oldukça hafif, yazı anımsatan bir tatlı oluyor Afiyet olsun
*1 paket vişneli jöle
*1 adet portakal
*3 adet kivi
Muhallebisi için;
*Yarım litre süt
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*3 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Vanilya esansı
*Araya serpmek için hindistan cevizi
Meyveli Prenses Tacı Tarifi Yapılışı Kek kalıbımızı sudan geçirelim İçi nemli kalan kalıbımızın dibine soyduğumuz portakalları ve kivileri doğrayarak yerleştirelim Üzerine tarifine göre hazırladığımız vişneli jölemizi dökelim ve katılaşması için buzdolabında soğumaya bırakalım Bir tencereye sütü, nişastayı, şekeri ve unu ekleyip karıştıralım Homojen bir karışım olunca ocağa alıp kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve vanilya esansını ekleyelim Soğuyup katılaşan vişne jölesinin üzerine hindistan cevizi serpelim Üzerine pişen muhallebimizi dökelim ve tekrar soğumaya bırakalım 23 saat soğuduktan sonra servis edelim Oldukça hafif, yazı anımsatan bir tatlı oluyor Afiyet olsun