iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Pudingli Tart (Rührteigboden Mit Obstbelag) Tarifi İçin Malzemeler Pandispanyası için:
*4 Yumurta
*125 gr Şeker
*100 gr Un
*9 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
*Dilediğiniz meyveler (ben kivi, erik, nektarin ve üzüm kullandım)
*2 paket hazır vanilyalı puding tozu (arzu ya göre 200 ml sıvı krema)
*Eğer puding tozunuz şekersiz ise – dolu dolu 3 yemek kaşığı şeker ekleyin
*Şeffaf pasta jölesi
Meyveli Pudingli Tart (Rührteigboden Mit Obstbelag) Tarifi Yapılışı Pandispanyanın hazırlanışı:*Şeker ile yumurtayı iyicene beyaz krema kıvamına gelene kadar mixer yardımı ile çırpın,*9 yemek kaşığı sıvı yağ’ yı ekleyin ve 1 dakkika daha çırpın*Un’u ve kabartma tozunu tel süzgeç yardımı ile yavaş yavaş karışıma ekleyin ve mixerin en düşük ayarında devam çırpın (Not: düşük ayarda ve un’lu karışım homojen hale gelene kadar yoksa kekiniz pufidik olmaz – isterseniz spatula ile de bu işlemi yapabilirsiniz)
Tart kalıbınızı tereyağı veya margarinle iyicene yağlayın ve üzerine un serpiştirin,*önceden ısıtılmış 175°C fırında 25 dk Pişirin
Pudingli karışımın hazırlanışı:
750 ml Sütü ve arzuya göre 3 yemek kaşığı şekeri ocağa alın ve puding tozlarını ekleyip iyice çırpın,*puding göz göz olana kadar yavaş yavaş karıştırın Kaynadıktan sonra 1 dakika hızlı çırpıldıktan sonra ocaktan alın ve soğumasına bırakın*Bu arada meyvelerinizi istediğiniz gibi dilimeyin,*soğumuş olan puding karışımına eğer arzu ederseniz bir kutu krema katıp daha yumuşak bi kıvama getirebilirsiniz Sonra mixer ile puding karışımını iyice çırpın ve kenara alın
Pişmiş olan pandispanyanızı fırından çıkarın ve soğumasına bırakın (yoksa dağılır ters çevirince),*bu arada pakete yazdığı gibi pasta jölenizi hazırlayın ve biraz kıvamı yerine gelene kadar kenarda bekletin yoksa meyvelerin üzerinden akıp aşağı çöker
Soğumuş olan pandispanyanızı bir tabağa ters çevirin,*puding karışımınızı üzerine düzgün bir şekilde dağıtın,*meyveleri arz ettiğiniz gibi dizin ve üzerine biraz koyulan pasta jölesini kaşık yardımı ile dağıtın Bitmiş olan Meyveli tartınızı 34 saat buzdolabında bekletin sonra ise dilimleyip afiyetle kahve eşliğinde tüketin göreceksiniz çok hafif bir yaz tatlısı ?
*4 Yumurta
*125 gr Şeker
*100 gr Un
*9 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım paket kabartma tozu
Üzeri için:
*Dilediğiniz meyveler (ben kivi, erik, nektarin ve üzüm kullandım)
*2 paket hazır vanilyalı puding tozu (arzu ya göre 200 ml sıvı krema)
*Eğer puding tozunuz şekersiz ise – dolu dolu 3 yemek kaşığı şeker ekleyin
*Şeffaf pasta jölesi
Meyveli Pudingli Tart (Rührteigboden Mit Obstbelag) Tarifi Yapılışı Pandispanyanın hazırlanışı:*Şeker ile yumurtayı iyicene beyaz krema kıvamına gelene kadar mixer yardımı ile çırpın,*9 yemek kaşığı sıvı yağ’ yı ekleyin ve 1 dakkika daha çırpın*Un’u ve kabartma tozunu tel süzgeç yardımı ile yavaş yavaş karışıma ekleyin ve mixerin en düşük ayarında devam çırpın (Not: düşük ayarda ve un’lu karışım homojen hale gelene kadar yoksa kekiniz pufidik olmaz – isterseniz spatula ile de bu işlemi yapabilirsiniz)
Tart kalıbınızı tereyağı veya margarinle iyicene yağlayın ve üzerine un serpiştirin,*önceden ısıtılmış 175°C fırında 25 dk Pişirin
Pudingli karışımın hazırlanışı:
750 ml Sütü ve arzuya göre 3 yemek kaşığı şekeri ocağa alın ve puding tozlarını ekleyip iyice çırpın,*puding göz göz olana kadar yavaş yavaş karıştırın Kaynadıktan sonra 1 dakika hızlı çırpıldıktan sonra ocaktan alın ve soğumasına bırakın*Bu arada meyvelerinizi istediğiniz gibi dilimeyin,*soğumuş olan puding karışımına eğer arzu ederseniz bir kutu krema katıp daha yumuşak bi kıvama getirebilirsiniz Sonra mixer ile puding karışımını iyice çırpın ve kenara alın
Pişmiş olan pandispanyanızı fırından çıkarın ve soğumasına bırakın (yoksa dağılır ters çevirince),*bu arada pakete yazdığı gibi pasta jölenizi hazırlayın ve biraz kıvamı yerine gelene kadar kenarda bekletin yoksa meyvelerin üzerinden akıp aşağı çöker
Soğumuş olan pandispanyanızı bir tabağa ters çevirin,*puding karışımınızı üzerine düzgün bir şekilde dağıtın,*meyveleri arz ettiğiniz gibi dizin ve üzerine biraz koyulan pasta jölesini kaşık yardımı ile dağıtın Bitmiş olan Meyveli tartınızı 34 saat buzdolabında bekletin sonra ise dilimleyip afiyetle kahve eşliğinde tüketin göreceksiniz çok hafif bir yaz tatlısı ?