iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için;
*4 adet yumurta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*1 tepeleme yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*50 gr margarin veya tereyağı
İçi için;
*Çilek
*Muz
Üzeri için;
*1 poşet kremşanti
*1 çay bardağı süt
Meyveli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı Çooookk hafif ve bir o kadar da lezzetli bir pasta tarifim olacak Eminim kremasının meyvelerle olan uyumunu çok beğeneceksiniz??ben meyve olarak çilek ve muz kullandım ??Krem şantisinide orman meyveli kremşanti kullandım Tercihen sade krem şantide kullanılabilir veya içini meyveli değilde çikolata parçacıklı yapıp, krem şantisinide kakaolu kullanabilirsiniz*?*Tercih yapacak olanlara kalmış Geçelim tarifimize
1
*Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın Sarılarını şeker ile birlikte iyice çırpın Beyazlarıda iyice kar gibi oluncaya kadar(ters çevirdiğinde kaptan dökülmeyecek şekilde) çırpın
*Çırptığınız yumurta beyazlarına sarıları dikkatli bir şekilde ekleyip, spatulayla saat yönüne doğru alt üst edip karıştırın
*Ardından unu ve kabartma tozunu eleyip, ekleyin ve ıspatulayla karıştırın
*Tepsiye yağlı kağıt serin ve harcı yayın 160 derecelik fırında 1520 dk pişirin
*Kek pişerken iç kremasını yapalım
*Tencereye süt, un, şeker ve nişasta koyulup el çırpıcısıyla karıştırılarak pişirilir
*Pişen muhallebiye vanilya ve margarin eklenip mikserle bir 3 dk çırpılır
*Ara ara karıştırılarak ılınmaya bırakılır
*Pişen kek fırından çıkartılarak yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılıp üzerine ıslak bir bez örtülüp bi 5 dk bekletilir
*Ardından rulo açılır ve içine muhallebi koyulur üzerine çilek ve muzlar doğranıp rulo sarılarak servis tabağına alınır
*Krem şanti bir çay bardağı süt ile birlikte çırpılarak pastanın üzerine sürülür ve süslenip dolapta dinlenmeye bırakılır
*4 adet yumurta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*1 tepeleme yemek kaşığı un
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*50 gr margarin veya tereyağı
İçi için;
*Çilek
*Muz
Üzeri için;
*1 poşet kremşanti
*1 çay bardağı süt
Meyveli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı Çooookk hafif ve bir o kadar da lezzetli bir pasta tarifim olacak Eminim kremasının meyvelerle olan uyumunu çok beğeneceksiniz??ben meyve olarak çilek ve muz kullandım ??Krem şantisinide orman meyveli kremşanti kullandım Tercihen sade krem şantide kullanılabilir veya içini meyveli değilde çikolata parçacıklı yapıp, krem şantisinide kakaolu kullanabilirsiniz*?*Tercih yapacak olanlara kalmış Geçelim tarifimize
1
*Yumurta beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın Sarılarını şeker ile birlikte iyice çırpın Beyazlarıda iyice kar gibi oluncaya kadar(ters çevirdiğinde kaptan dökülmeyecek şekilde) çırpın
*Çırptığınız yumurta beyazlarına sarıları dikkatli bir şekilde ekleyip, spatulayla saat yönüne doğru alt üst edip karıştırın
*Ardından unu ve kabartma tozunu eleyip, ekleyin ve ıspatulayla karıştırın
*Tepsiye yağlı kağıt serin ve harcı yayın 160 derecelik fırında 1520 dk pişirin
*Kek pişerken iç kremasını yapalım
*Tencereye süt, un, şeker ve nişasta koyulup el çırpıcısıyla karıştırılarak pişirilir
*Pişen muhallebiye vanilya ve margarin eklenip mikserle bir 3 dk çırpılır
*Ara ara karıştırılarak ılınmaya bırakılır
*Pişen kek fırından çıkartılarak yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılıp üzerine ıslak bir bez örtülüp bi 5 dk bekletilir
*Ardından rulo açılır ve içine muhallebi koyulur üzerine çilek ve muzlar doğranıp rulo sarılarak servis tabağına alınır
*Krem şanti bir çay bardağı süt ile birlikte çırpılarak pastanın üzerine sürülür ve süslenip dolapta dinlenmeye bırakılır