iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 12 adet yarım kayısı
• 6 adet büyük muz (kabukları soyulup 3’e bölünmüş)
• 2 adet armut (kabukları soyulup kalın dilimlenmiş)
• 2 adet portakal (kabukları soyulup dilimlere ayrılmış)
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için:
• Yarım su bardağı portakal suyu
• Yarım su bardağı limon suyu
• 3 çorba kaşığı süzme bal
Hazırlanışı :
Sosu hazırlamak için portakal suyu, limon suyu ve süzme balı bir kasede karıştırın Meyveleri kaseye ekleyip 1 saat dinlendirin Meyveleri sırayla şişe geçirin Sosu saklayın
Eritilmiş tereyağını bir fırçayla meyvelerin üzerine süpü toz şekeri serpin Şişleri 67 dakika mangalda meyvelerin yanmamaları için sık sık çevirerek pişirin Şileri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin Ayırdığınız sosu tencerede orta ateşte ısıtın (kaynatmamaya dikkat edin) Isıtılmış bir sosluğa boşaltın Meyveli şişleri yanında ısıtılmış sosuyla birlikte servis yapın
• 12 adet yarım kayısı
• 6 adet büyük muz (kabukları soyulup 3’e bölünmüş)
• 2 adet armut (kabukları soyulup kalın dilimlenmiş)
• 2 adet portakal (kabukları soyulup dilimlere ayrılmış)
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
Sosu için:
• Yarım su bardağı portakal suyu
• Yarım su bardağı limon suyu
• 3 çorba kaşığı süzme bal
Hazırlanışı :
Sosu hazırlamak için portakal suyu, limon suyu ve süzme balı bir kasede karıştırın Meyveleri kaseye ekleyip 1 saat dinlendirin Meyveleri sırayla şişe geçirin Sosu saklayın
Eritilmiş tereyağını bir fırçayla meyvelerin üzerine süpü toz şekeri serpin Şişleri 67 dakika mangalda meyvelerin yanmamaları için sık sık çevirerek pişirin Şileri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin Ayırdığınız sosu tencerede orta ateşte ısıtın (kaynatmamaya dikkat edin) Isıtılmış bir sosluğa boşaltın Meyveli şişleri yanında ısıtılmış sosuyla birlikte servis yapın