Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı

Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*2,5 su bardağı süt
*3,5 yemek kaşığı irmik
*5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı

Jölesi için;

*1 su bardağı şeftali suyu (200 ml)
*1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı şeker
*(Veya nişasta ve şeker yerini*2 yemek kaşığı muzlu puding)

Üzeri için;

*Çilek

Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle meyveli sosu hazırlıyoruz Şeftali suyuna nişastayı ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz ve kıvam buluncaya kadar pişiriyoruz Ben evde nişasta kalmadığı için muzlu pudingle yaptım inanın meyveler birbirine çok yakıştı Islatıdığımız kabın tababına çilekleri sıralıyoruz ve üzerine meyveli sosu yayıyoruz
Sütün içine irmiği ve şekeri ekleyerek pişmeye bırakıyoruz Ben tereyağı kullanmadım dilerseniz kıvam bulmaya başlayınca 1 kaşık tereyağı ekleyebilirsiniz Pişen irmik tatlımızı meyveli sosun üzerine yayıyoruz ve dinlendiriyoruz Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz 12 saat dinlenen tatlımızı servis tabağına ters çeviriyoruz Dilimleyip servis ediyoruz Ben küçük bir borcama yaptım ölçüyü arttırabilirsiniz*Afiyet olsun

Similar threads

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 litre mis tam yağlı süt *7 yemek kaşığı irmik *7 yemek kaşığı şeker *Vanilya *Meyveli kısım için istediğiniz meyveler(ben kiraz, şeftali, armut kullandım) Jolesi İçin; *2 su bardağı vişne suyu *1 yemek kaşığı nişasta *1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Meyveli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi için; *2,5 su bardağı süt *1,5 fincan un *1,5 fincan şeker *Mandalina kabuğu rendesi *2 su bardağı mandalina ve portakal suyu karışık *1 fincan un *3 yemek kaşığı şeker *2 adet elma, tarçın, 1 yemek kaşığı şeker *Dilerseniz bisküvi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *8 yemek kaşığı irmik *10 yemek kaşığı toz şeker *1 litre süt *1 paket vanilya *İsteğe göre kuru meyve Kuru Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı İrmik, şeker, süt ve vanilyayı tencereye alın Orta ateşte karıştırmaya ara vermeden karışım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Meyveli Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *6 su bardağı süt (1 200 litre) *14 yemek kaşığı şeker *1 paket vanilya *10, 5 yemek kaşığı tepeleme irmik *14 adet kakaolu petibör bisküvi *50 gram tereyağı *23 adet dilimlenmiş muz *Dondurulmuş vişne yada herhangi bir kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Çilek Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi2 çorba kaşığı tereyağı Muhallebi için ; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker4 yemek yemek kaşığı nişasta5 yemek kaşığı irmik1 adet vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Sos için; 2 paket meyveli sos2 su bardağı su1, 5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt