iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*3 yumurta
*6 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 paket vanilin
*2 çay kaşığı kabartmatozu
*6 yemek kaşığı un
Muhallebi için;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yumurta
*1 vanilya
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*İsteğe bağlı olarak meyve
*Toz jole
Meyveli Tart Kek Tarifi Yapılışı Hafif ve muazzam bir lezzeti sizinle paylaşmak istiyorum Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtalarımızın beyazını ve şekeri alıyoruz iyice beyazlayana kadar çırpıyoruz Sonra teker teker yumurta sarılarımızı ekleyerek karıştırıyoruz Sıvıyağımızı da atıp karıştıralım ve arkasından kuru malzemelerimizi ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz Daha önce yağladığımız ve orta kısmına yağlı kağıt kesip yerleştirdiğimiz kalıba hamurumuzu döküyoruz 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz Eğer dereceli fırın kullanmıyorsanız hafif pembeleşince alalım fırından ve ılınınca ters çevirelim
Kekimiz fırında pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz ve meyvelerimizi doğruyoruz
Muhallebimizi ılınan kekimizin çukur olan orta kısmına muhallebimizi döküyoruz Muhallebimizin üzerine de isteğe bağlı olarak meyveleri dizelim Toz jölemizi hazırlayıp donmadan döküyoruz Soğuyunca servis yapabilirsiniz
*3 yumurta
*6 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 paket vanilin
*2 çay kaşığı kabartmatozu
*6 yemek kaşığı un
Muhallebi için;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yumurta
*1 vanilya
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
*İsteğe bağlı olarak meyve
*Toz jole
Meyveli Tart Kek Tarifi Yapılışı Hafif ve muazzam bir lezzeti sizinle paylaşmak istiyorum Öncelikle karıştırma kabımıza yumurtalarımızın beyazını ve şekeri alıyoruz iyice beyazlayana kadar çırpıyoruz Sonra teker teker yumurta sarılarımızı ekleyerek karıştırıyoruz Sıvıyağımızı da atıp karıştıralım ve arkasından kuru malzemelerimizi ekleyip homojen bir karışım elde ediyoruz Daha önce yağladığımız ve orta kısmına yağlı kağıt kesip yerleştirdiğimiz kalıba hamurumuzu döküyoruz 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz Eğer dereceli fırın kullanmıyorsanız hafif pembeleşince alalım fırından ve ılınınca ters çevirelim
Kekimiz fırında pişerken muhallebimizi hazırlıyoruz ve meyvelerimizi doğruyoruz
Muhallebimizi ılınan kekimizin çukur olan orta kısmına muhallebimizi döküyoruz Muhallebimizin üzerine de isteğe bağlı olarak meyveleri dizelim Toz jölemizi hazırlayıp donmadan döküyoruz Soğuyunca servis yapabilirsiniz