iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*125 gram margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yeterince un
Kreması için ;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yumurta sarısı
Üzeri için;
*Mevsim meyveleri
Meyveli Tart Tarifi Yapılışı Derin bir kapta Oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağ karıştırılır Üzerine şeker un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir Yapacağımız tart kalıbı büyüklüğümde açılır Kalıba yerleştirilir Üzerine kürdan ile delikler açılır kabarmaması için 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir Hamurumuz pişerken kreması yapılır Krema için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeler bir tencere içinde kaynayana kadar pişirilir Krema kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır vanilin ve tereyağ eklenir 23 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Üzeri kabuk tutmaması için ister sık sık karıştırılır İsterseniz streç film ile kaplanıp soğumaya bırakılır Hamurumuz ve kremamız soğuyunca krema tart hamurunun üzerine dökülür Mevsim meyveleri ile süslenir İsterseniz üzerine tart jölesi dökebilirsiniz Afiyet olsun
*125 gram margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Yeterince un
Kreması için ;
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yumurta sarısı
Üzeri için;
*Mevsim meyveleri
Meyveli Tart Tarifi Yapılışı Derin bir kapta Oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağ karıştırılır Üzerine şeker un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir Yapacağımız tart kalıbı büyüklüğümde açılır Kalıba yerleştirilir Üzerine kürdan ile delikler açılır kabarmaması için 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir Hamurumuz pişerken kreması yapılır Krema için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeler bir tencere içinde kaynayana kadar pişirilir Krema kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır vanilin ve tereyağ eklenir 23 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Üzeri kabuk tutmaması için ister sık sık karıştırılır İsterseniz streç film ile kaplanıp soğumaya bırakılır Hamurumuz ve kremamız soğuyunca krema tart hamurunun üzerine dökülür Mevsim meyveleri ile süslenir İsterseniz üzerine tart jölesi dökebilirsiniz Afiyet olsun