iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Tartolet Tarifi İçin Malzemeler Tart hamuru için ;
*2, 5 su bardağı un
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*150 gram tereyağı
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Üzeri için;
*1 paket puding
Süslemek için ;
*Çilek ve muz
Jölesi için;
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 bardak su
*1 bardak vişne suyu
*3 yemek kaşığı şeker
Meyveli Tartolet Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak hamurumuzun için tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz
*Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz
*Hamurumuz dinlendikten sonra tart kalıplarımızla kesip kalıplarımızın içini yağlayıp yerleştiriyoruz
*Hamurların ortasını çatalla çizikler atıyoruz
*180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Pudingimizi paketimizin arkasında yazıldığı şekilde pişiriyoruz
*Soğuyan tartımızın üzerine döküyoruz
*Pudingin üzerine için kestiğimiz çilek ve muzları istediğimiz şekilde diziyoruz
*Son olarakta jölemizi hazırlıyoruz
*Jöle için gerekli tüm malzemeleri tencereye koyarak koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz
*Meyvelerimizin üzerine jölemizden döküyoruz ve tartlarımız hazır
*Afiyetler olsun
*2, 5 su bardağı un
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta
*150 gram tereyağı
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
Üzeri için;
*1 paket puding
Süslemek için ;
*Çilek ve muz
Jölesi için;
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 bardak su
*1 bardak vişne suyu
*3 yemek kaşığı şeker
Meyveli Tartolet Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak hamurumuzun için tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz
*Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz
*Hamurumuz dinlendikten sonra tart kalıplarımızla kesip kalıplarımızın içini yağlayıp yerleştiriyoruz
*Hamurların ortasını çatalla çizikler atıyoruz
*180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz
*Pudingimizi paketimizin arkasında yazıldığı şekilde pişiriyoruz
*Soğuyan tartımızın üzerine döküyoruz
*Pudingin üzerine için kestiğimiz çilek ve muzları istediğimiz şekilde diziyoruz
*Son olarakta jölemizi hazırlıyoruz
*Jöle için gerekli tüm malzemeleri tencereye koyarak koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz
*Meyvelerimizin üzerine jölemizden döküyoruz ve tartlarımız hazır
*Afiyetler olsun