iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
1 paket tereyağı (250 gram)
3 kahve fincanı un (Turk kahvesi fincani)
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 kg süt
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin, unu koyun ve 12 dakika ocakda kısık ateşde kavurun Sütü ve şekeri ilave edinKıvamlı oluncaya kadar arada karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilyayı katın karıştırın ve ocağı söndürün Mikserle 1520 dakika çırparak soğutun
Çırpma süresinin uzunluğu muhallebinin kıvamını ve tadını daha bir güzel yapıyor
Meyve dilimleri (tercihen muz) ve ya bisküvi ile borcamın dibini döşeyin Üzerine muhallebiyi dökün
isteğe bağlı olarak muhallebinin üzerini hindistan cevizi, fındık ve bisküvi kırıkları (incecik robottan geçirerek), ve sade olarak tüketebilirsiniz
Bu tatlıyı ister derin dondurucuda dondurarak soğuk soğuk dondurma gibi ve ya normal buzdolabı rafında soğutarak serin olarak tüketebilirsiniz
Benim çocuklarım serin şekli ile tüketmeyi sevdiler
1 paket tereyağı (250 gram)
3 kahve fincanı un (Turk kahvesi fincani)
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 kg süt
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin, unu koyun ve 12 dakika ocakda kısık ateşde kavurun Sütü ve şekeri ilave edinKıvamlı oluncaya kadar arada karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilyayı katın karıştırın ve ocağı söndürün Mikserle 1520 dakika çırparak soğutun
Çırpma süresinin uzunluğu muhallebinin kıvamını ve tadını daha bir güzel yapıyor
Meyve dilimleri (tercihen muz) ve ya bisküvi ile borcamın dibini döşeyin Üzerine muhallebiyi dökün
isteğe bağlı olarak muhallebinin üzerini hindistan cevizi, fındık ve bisküvi kırıkları (incecik robottan geçirerek), ve sade olarak tüketebilirsiniz
Bu tatlıyı ister derin dondurucuda dondurarak soğuk soğuk dondurma gibi ve ya normal buzdolabı rafında soğutarak serin olarak tüketebilirsiniz
Benim çocuklarım serin şekli ile tüketmeyi sevdiler