iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için;
*4 adet yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 paket kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2,5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
*Hazır pasta kreması ile süt
*Islatmak için vişne suyu
Süslemek için;
*Şeftali, üzüm, muz, erik
*Üzerine sürmek için krem şanti
Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpıyoruz Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra kakao, vanilya, kabartma tozunu eliyoruz Sonra unu eleyip yavaş yavaş ekliyoruz Karışım bittiyse kare bir tepsiyi yağlayıp keki döküyoruz 190 derecede 20 dakika pişiriyoruz arada kontrol edelim Kek yanmasın kek pişince soğutup 3 enine doğru bölüp pasta kremasını her katına eşit döküyoruz Dökmeden önce keki vişne suyu ile ıslatıyoruz Arasına dilediğiniz meyveyi koyuyoruz Ben muz ve şeftali tercih etim Krem şantiyi köpürtüp keki sıvıyoruz Şanti soğuk olsun Meyveyle süslüyoruz
*4 adet yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*1 paket kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2,5 su bardağı un
Arasına sürmek için;
*Hazır pasta kreması ile süt
*Islatmak için vişne suyu
Süslemek için;
*Şeftali, üzüm, muz, erik
*Üzerine sürmek için krem şanti
Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpıyoruz Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırdıktan sonra kakao, vanilya, kabartma tozunu eliyoruz Sonra unu eleyip yavaş yavaş ekliyoruz Karışım bittiyse kare bir tepsiyi yağlayıp keki döküyoruz 190 derecede 20 dakika pişiriyoruz arada kontrol edelim Kek yanmasın kek pişince soğutup 3 enine doğru bölüp pasta kremasını her katına eşit döküyoruz Dökmeden önce keki vişne suyu ile ıslatıyoruz Arasına dilediğiniz meyveyi koyuyoruz Ben muz ve şeftali tercih etim Krem şantiyi köpürtüp keki sıvıyoruz Şanti soğuk olsun Meyveyle süslüyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.