iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Yoğurt Jölesi ( Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler
*500 ml süzme yoğurt ya da kaymaklı süzme yoğurt (bende ekşi krema)
*250 ml soğuk süt
*2 paket vanilya şekeri
*250 ml şeker
*25 gram toz sığır jelatini
*150 ml sıcak su
*Ufalanmış meyveler (bende muz ve mandalina)
Üzerine:
*Çikolata rendesi
Meyveli Yoğurt Jölesi ( Porsiyonluk) Tarifi Yapılışı Annemden çok sevdiğim jöle tarifi
Derin bir kapta yoğurt, süt, şeker, vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın Ufalanmış meyveleri kaselere pay ederek 13 kadar doldurun Sıcak suyu sütlüğe döküp jelatini ekleyin ve sürekli karıştırarak çok kısık ateşte eritin Jelatinin kaynamamasına dikkat edin Sonra yoğurt karışımına azar azar dökerek çırpmaya devam edin Hazırladığınız yoğurt jölesini her kaseye meyvelerin üstüne dökün ve buzdolabında birkaç saat sertleşinceye kadar soğutun Servis etmeden önce üzerini kıyılmış çikolatayla süsleyin
Afiyet olsun
*500 ml süzme yoğurt ya da kaymaklı süzme yoğurt (bende ekşi krema)
*250 ml soğuk süt
*2 paket vanilya şekeri
*250 ml şeker
*25 gram toz sığır jelatini
*150 ml sıcak su
*Ufalanmış meyveler (bende muz ve mandalina)
Üzerine:
*Çikolata rendesi
Meyveli Yoğurt Jölesi ( Porsiyonluk) Tarifi Yapılışı Annemden çok sevdiğim jöle tarifi
Derin bir kapta yoğurt, süt, şeker, vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın Ufalanmış meyveleri kaselere pay ederek 13 kadar doldurun Sıcak suyu sütlüğe döküp jelatini ekleyin ve sürekli karıştırarak çok kısık ateşte eritin Jelatinin kaynamamasına dikkat edin Sonra yoğurt karışımına azar azar dökerek çırpmaya devam edin Hazırladığınız yoğurt jölesini her kaseye meyvelerin üstüne dökün ve buzdolabında birkaç saat sertleşinceye kadar soğutun Servis etmeden önce üzerini kıyılmış çikolatayla süsleyin
Afiyet olsun