iltasyazilim
FD Üye
Meyveli Yoğurt Parfe Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süzme yoğurt
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı yulaf
*1 su bardağı mısır gevreği
*1 su bardağı kırılmış fındık
*1 çay kaşığı tarçın
*45 su bardağı karışık orman meyveleri – Donmuş
*Pudra şekeri – üzerine serpmek için
Meyveli Yoğurt Parfe Tarifi Yapılışı Donmuş olan dağ meyvelerini kullanacaksanız bir süzgece alıp fazla suyunun akmasını sağlıyoruz Bir tavada, kırılmış fındıkları hafif kavuruyoruz (dilerseniz kırılmış cevizde ekleyebilirsiniz) Kavrulmuş fındıkların üzerine tarçın, yulaf ve mısır gevreğini ekliyoruz ve tarçın kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz ocaktan alıp bir kenara ayırıyoruz Süzme yoğurt ve pudra şekerini bir kasede kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz Birleştirmek için; servis kasesini (veya bardağı) alıyoruz sırasıyla kat kat olacak şekilde tabandan başlayarak yulaflı karışımdan koyuyoruz, ardından çözdürdüğümüz orman meyvelerinden yerleştiriyoruz ve üzerlerine bir miktar pudra şekeri serpiyoruz 2 yemek kaşığı kadar yoğurtlu karışımdan kalın bir katman olacak şekilde ekliyoruz Son olarak da meyvelerle yoğurdun üzerini kaplıyoruz ve yine yulaflı karışımla da meyveleri kaplıyoruz, pudra şekeri serpip servis edin ( servis için karışımların konulması size ait ben böyle yaptım isterseniz yoğurtu ilk basta koyabilirsiniz size kalmış)
Not: dağ meyveleri yoksa istediğiniz mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz Ama hafif ekşilik kattığı için dağ meyvelerini öneririm
Not:Arda Türkmen’nin tarifidir Denedim ve çok beğendim
*2 su bardağı süzme yoğurt
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı yulaf
*1 su bardağı mısır gevreği
*1 su bardağı kırılmış fındık
*1 çay kaşığı tarçın
*45 su bardağı karışık orman meyveleri – Donmuş
*Pudra şekeri – üzerine serpmek için
Meyveli Yoğurt Parfe Tarifi Yapılışı Donmuş olan dağ meyvelerini kullanacaksanız bir süzgece alıp fazla suyunun akmasını sağlıyoruz Bir tavada, kırılmış fındıkları hafif kavuruyoruz (dilerseniz kırılmış cevizde ekleyebilirsiniz) Kavrulmuş fındıkların üzerine tarçın, yulaf ve mısır gevreğini ekliyoruz ve tarçın kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz ocaktan alıp bir kenara ayırıyoruz Süzme yoğurt ve pudra şekerini bir kasede kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz Birleştirmek için; servis kasesini (veya bardağı) alıyoruz sırasıyla kat kat olacak şekilde tabandan başlayarak yulaflı karışımdan koyuyoruz, ardından çözdürdüğümüz orman meyvelerinden yerleştiriyoruz ve üzerlerine bir miktar pudra şekeri serpiyoruz 2 yemek kaşığı kadar yoğurtlu karışımdan kalın bir katman olacak şekilde ekliyoruz Son olarak da meyvelerle yoğurdun üzerini kaplıyoruz ve yine yulaflı karışımla da meyveleri kaplıyoruz, pudra şekeri serpip servis edin ( servis için karışımların konulması size ait ben böyle yaptım isterseniz yoğurtu ilk basta koyabilirsiniz size kalmış)
Not: dağ meyveleri yoksa istediğiniz mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz Ama hafif ekşilik kattığı için dağ meyvelerini öneririm
Not:Arda Türkmen’nin tarifidir Denedim ve çok beğendim