Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mezelerden Kabak Sıyırma

Mezelerden Kabak Sıyırma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mezelerden Kabak Sıyırma Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kg kabak
*1 baş soğan
*2 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 limon suyu
*1 çay bardağı sıcak su
*Dereotu veya maydanoz

Mezelerden Kabak Sıyırma Tarifi Yapılışı Misafirlerinize zeytinyağlı olarak sunabileceğiniz pratik bir tarif
Öncelikle soğan ve sarımsaklar doğranır, yağda kavrulur, diğer tarafta kabaklar havuç soyma aparatıyla çekirdekli kısıma kadar soyulur üzerine limon suyu sıkılır Kavrulan soğanların üzerine dilimlenmiş kabaklar eklenir, soğanlarla beraber karıştırılır, daha sonra üzerine pirinç eklenir, suyu da ilave edildikten sonra yumuşayıncaya kadar pişirilir ( pirinç ve kabağın cinsine göre pişme süresi değişebilir) Dinlendikten sonra üzerine dereotu veya maydanoz dökülürek servis edilir ( bence zeytinyağlılar bir gün önceden yapılıp dinlenince daha lezzetli oluyor)
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt