iltasyazilim
FD Üye
Mezelerden Kabak Sıyırma Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg kabak
*1 baş soğan
*2 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 limon suyu
*1 çay bardağı sıcak su
*Dereotu veya maydanoz
Mezelerden Kabak Sıyırma Tarifi Yapılışı Misafirlerinize zeytinyağlı olarak sunabileceğiniz pratik bir tarif
Öncelikle soğan ve sarımsaklar doğranır, yağda kavrulur, diğer tarafta kabaklar havuç soyma aparatıyla çekirdekli kısıma kadar soyulur üzerine limon suyu sıkılır Kavrulan soğanların üzerine dilimlenmiş kabaklar eklenir, soğanlarla beraber karıştırılır, daha sonra üzerine pirinç eklenir, suyu da ilave edildikten sonra yumuşayıncaya kadar pişirilir ( pirinç ve kabağın cinsine göre pişme süresi değişebilir) Dinlendikten sonra üzerine dereotu veya maydanoz dökülürek servis edilir ( bence zeytinyağlılar bir gün önceden yapılıp dinlenince daha lezzetli oluyor)
Afiyet olsun
*Yarım kg kabak
*1 baş soğan
*2 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 limon suyu
*1 çay bardağı sıcak su
*Dereotu veya maydanoz
Mezelerden Kabak Sıyırma Tarifi Yapılışı Misafirlerinize zeytinyağlı olarak sunabileceğiniz pratik bir tarif
Öncelikle soğan ve sarımsaklar doğranır, yağda kavrulur, diğer tarafta kabaklar havuç soyma aparatıyla çekirdekli kısıma kadar soyulur üzerine limon suyu sıkılır Kavrulan soğanların üzerine dilimlenmiş kabaklar eklenir, soğanlarla beraber karıştırılır, daha sonra üzerine pirinç eklenir, suyu da ilave edildikten sonra yumuşayıncaya kadar pişirilir ( pirinç ve kabağın cinsine göre pişme süresi değişebilir) Dinlendikten sonra üzerine dereotu veya maydanoz dökülürek servis edilir ( bence zeytinyağlılar bir gün önceden yapılıp dinlenince daha lezzetli oluyor)
Afiyet olsun