
Dimağ ve vücut gelişimini olumlu istikamette etkileyen mezgit balığı, güzel bir protein kaynağıdır. Mezgitin içerisinde bulunan potasyum güçlü kasları teşvik etmek için yararlar sağlayacaktır. Pekala, Mezgit balığı nasıl temizlenir? İşte mezgit balığını ayıklamanın pratik tahlili...
Mezgit balığı güçlü vitamin kaynaklarına sahiptir. Bu noktada A vitamini, D vitamini, B12 vitamini ve B6 vitamini içermektedir. Bağışıklık sistemini geliştirmek için de B12 ve B6 vitamini içeren mezgit balığı, sağlıklı yaşamak isteyenler için kusursuz bir besindir. Pekala, mezgit balığını ayıklamanın hakikat tekniği nasıldır? Kefal tiplerinden olan mezgit balığını ayıklamanın püf noktalarını sayfamızın içeriğinden bulabilirsiniz. İstanbul'da taze ve ekonomik balık nereden satın alınır isimli haberimize göz gezdirmek için tıklayın...

MEZGİT BALIĞI NASIL AYIKLANMALI?
Balığın bıçak yardımı ile pulları kazıyınız. Solungaçların birleşme mekanını bıçak yardımıyla katıyız. Karnını bıçak ile ayırınız. Açılan karından iç organları çıkarınız. Orta kemik üzerinden bıçak ile kesik atınız. El ile yahut bıçak ile üst fileto çıkarınız. Birebir süreç sair fileto için de yapınız.
Orta kemik kılçık kalacak biçimde vesair fileto da çıkarınız.İçinin nezih biçimde alınması siyah lekelerin temizlemesine itina şovunuz. Kanın çıkması beklenmeyeceğinden sadece içini derinlemesine ayıklamanız yerinde olacaktır.

Pişirmeden evvel lezzeti ve kıvamı için kesinlikle tuzlayıp 20 yahut 25 dakika kadar dolapta bekletiniz.

Mezgitin içerisinde havyar bulunuyorsa, havyarı münferit bir kaba koyarak sonrasında havyar kızartması yapabilirsiniz.
