iltasyazilim
FD Üye
Mezopotamyanın Mucizevi Üzüm Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
*5 kg siyah üzüm
*15 litre su
*1 kara lahana
*35 diş sarımsak
*2 avuç tuz
*1 kg süs biberi
Mezopotamyanın Mucizevi Üzüm Sirkesi Tarifi Yapılışı Arkadaşlar samimiyetle söylüyorum bu tarif çok özel bi tarif inanılmaz lezzetli Mezopotamya ya özel yani Urfa ,Diyarbakır, Mardin yöresinin asırlardır yaptığı üzüm sirkesi hiç bir yerde tarifi olmayan özel bi tarif vücuttaki tüm kurtları atar hazımsızlığı bitirir inanılmaz bir enerji verir bağışıklık sistemini güçlendirir hücreleri yeniler kalp krizi riskini azaltır ve buralarda kanser hastalarına bile veriyorlar gelelim tarife
5 kg siyah üzümün posasını çöplerinden temizledikten sonra yani suyunu aldırdıktan sonra bir bidonun içine bırakıyoruz, daha sonra üç katı suyu ilave ediyoruz ve kapağını bantla kapatıyoruz ,hava almasını engellemek amacıyla yapıyoruz ,bidonun üstünü battaniye gibi şeylerle karanlık ve sessiz bir yerde 35 gün saklıyoruz, 35 gün sonra kapağı açılır ,süzgeçten geçirilerek tül kullanılırsa iyi olur ,başka kaba aktarılır, tadına bakılır aşırı keskin ise bir sürahi su ilave edilir ,bir top kara lahanayı 5 e bölüp bidonun içine bırakırız, 40 diş sarımsağı soyup içine bırakırız ,iki avuç tuz atıp bir kilo süs biberinin arkası çıkarılır ve on uçları jiletlenip bidonun içine bırakılır ,tekrardan bidonun ağzı kapatılıp 20 gün bekletilir ,20 gün sonra kapağı açılarak tül süzgeçten geçirilip sıvı kısmı ayrılır ,afiyet olsun
*5 kg siyah üzüm
*15 litre su
*1 kara lahana
*35 diş sarımsak
*2 avuç tuz
*1 kg süs biberi
Mezopotamyanın Mucizevi Üzüm Sirkesi Tarifi Yapılışı Arkadaşlar samimiyetle söylüyorum bu tarif çok özel bi tarif inanılmaz lezzetli Mezopotamya ya özel yani Urfa ,Diyarbakır, Mardin yöresinin asırlardır yaptığı üzüm sirkesi hiç bir yerde tarifi olmayan özel bi tarif vücuttaki tüm kurtları atar hazımsızlığı bitirir inanılmaz bir enerji verir bağışıklık sistemini güçlendirir hücreleri yeniler kalp krizi riskini azaltır ve buralarda kanser hastalarına bile veriyorlar gelelim tarife
5 kg siyah üzümün posasını çöplerinden temizledikten sonra yani suyunu aldırdıktan sonra bir bidonun içine bırakıyoruz, daha sonra üç katı suyu ilave ediyoruz ve kapağını bantla kapatıyoruz ,hava almasını engellemek amacıyla yapıyoruz ,bidonun üstünü battaniye gibi şeylerle karanlık ve sessiz bir yerde 35 gün saklıyoruz, 35 gün sonra kapağı açılır ,süzgeçten geçirilerek tül kullanılırsa iyi olur ,başka kaba aktarılır, tadına bakılır aşırı keskin ise bir sürahi su ilave edilir ,bir top kara lahanayı 5 e bölüp bidonun içine bırakırız, 40 diş sarımsağı soyup içine bırakırız ,iki avuç tuz atıp bir kilo süs biberinin arkası çıkarılır ve on uçları jiletlenip bidonun içine bırakılır ,tekrardan bidonun ağzı kapatılıp 20 gün bekletilir ,20 gün sonra kapağı açılarak tül süzgeçten geçirilip sıvı kısmı ayrılır ,afiyet olsun