Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

MHP'li Cemal Enginyurt'tan 'çakar' savunması: Mafya babalarının da var

MHP'li Cemal Enginyurt'tan 'çakar' savunması: Mafya babalarının da var
0
56

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
MHP%2DMilletvekilinden%2Dgazeteciye%2DIs%2DBankasi%2Dnda%2Dhissen%2Dmi%2Dvar%2Dlan%2D211439%2Ejpg

Meclis'te son anda torba yasaya eklenen bir maddeyle milletvekili araçlarına çakarlı geçiş üstünlüğü verilmesi reaksiyon çekerken, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan savunma geldi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine nazaran, "Devlet de kanun da bu türlü bir hakkı sunmuş, bunun kime ne rahatsızlığı var? Yani çakar kullanarak ne yaptık, araçların üzerinden mi geçtik, bir üstünlük mü kazandık? Hiçbir milletvekili çakarını yakarak gitmiyor" diyen Enginyurt, şunları söyledi:

"TBMM İçtüzüğü’nün beşinci hususuna nazaran milletvekillerine verilmiş yönetmelikte haktır. Yani milletvekilleri uzun yıllardır çakar zaten kullanıyorlardı. Hasebiyle yönetmelik kanun haline getirildi. Kanun haline getirilirken de Türkiye’de 29 üst seviye bürokrata çakar kullanma hakkı verildi. Fakat enteresandır hiçbir bürokrat ‘Niçin çakar kullanıyor’ diye eleştirilmezken, milletvekili eleştiriliyor. Türkiye’de mafya babalarının çakarlı arabası var. Dört müdafaası var. Bu gündeme gelmiyor, milletvekili gündeme getiriliyor. Milletvekili yapmış olduğu siyasi vazife münasebetiyle ister istemez muhalifleri tarafından her vakit akına maruz kalabilir. Millet tarafından değil, siyasi muhalifleri ve muarızları tarafından kelamlı atağa maruz kalıyoruz. Fiili akın oluyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na olmadı mı? Birçok milletvekiline Meclis’te bile saldırılmadı mı?

'Birileri, politikleri ve siyaseti linç ediyor'

Hasebiyle devlet de kanun da bu türlü bir hakkı sunmuş, bunun kime ne rahatsızlığı var? Yani çakar kullanarak ne yaptık, araçların üzerinden mi geçtik, bir üstünlük mü kazandık? Hiçbir milletvekili çakarını yakarak gitmiyor. Ben kentimde çakarımı hiç kullanmadım şu ana kadar. İhtiyaç halinde İstanbul’a gidersek, trafik açılsın diye çakar kullanıyoruz. Hasebiyle bu çakarın bu kadar büyütülmesinde öbür bir niyet arıyorum. Birileri, siyasalları ve siyaseti linç ediyor, bunu gereç olarak kullanıyor. Mafya babalarına can güvenliğinden ötürü veriyorlar. Can güvenliğini bir biçimde mazeret ediyorlar demek ki kendilerini örgütlere tehdit ettiriyorlar. Onun bir altyapısı oluşturulmuştur. Geçmiş devirde de milletvekilliği yaptım, bizim arkadaşlarımız hiç müdafaa talep etmiyor. Milletvekili halktan korkuyorsa muhafaza talep eder. Bu türlü bir endişemiz yok hamdolsun. Biz milletin içindeyiz. MHP milletvekilleri için söylüyorum, her hafta sonu muhtarlar toplantısında, düğünde, cenazede her yerde biz varız. Hiçbirimizin de bir müdafaası yok; zira korunacak bir şeyimiz yok. Fakat trafikte de bir sıkışıklık halinde muhtemel olayların önüne geçmek ismine böylesi bir uygulama niçin bu kadar büyütülüyor? Efendim vatandaş çakarla geçmiyormuş. Vatandaş ne yaptı, vekilin önüne geçip ya da vekil vatandaşın yolunu mu kesti, hakkını mı gasp etti? Münasebetiyle bunlar siyasalları, siyaseti yıpratmak ismine kullanılan bir argümana dönüştü.”

'Toplumun neyini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor?'

Mafya babasının çakarlı arabası olup, dört müdafaasının olduğu bu ülkede, mafya babası konuşulmuyor da niye politikler konuşuluyor yahut bürokrat, ismini vermeyeceğim incitmemek için. 29 tane bürokraside vazifeli olup da onlara da çakar verilmiş bunlar gündeme gelmiyor da 600 tane milletvekili mi gündeme getiriliyor? Toplumun neyini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor? Yalnızca TBMM İçtüzüğünün tanıdığı hak kanunlaşmıştır. Bunun ötesinde bir şey yok. Kimler kullanmıyor, kulüp liderleri, belediye liderleri, daire müdürleri herkes kullanıyor çakarı.

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,737Kullanıcılar
ey4781Son üye
Üst Alt