MHP Genel Lider Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin AK Parti ile birlikte Meclis’e getirdiği seçim kanunu teklifi konusunda açıklama yaptı. MHP’nin ziyanlı çıkabileceği halinde yorumlar olduğu hatırlatılan Yalçın, “Çıkmaz efendim. Biz 2018'in oylarına bakıp düşünmüyoruz. Öngörümüz oylarımızın artacağı yönünde” görüşünü lisana getirdi.
Halk TV’den İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Semih Yalçın ile yaptığı görüşmeye yer verdi.
“Teklifin baraj sorunu olan MHP'nin TBMM'ye girmesini sağlamak için düşünüldüğü ileri sürülüyor. MHP'nin yeni sistemle küme bile kuramayabileceği argüman ediliyor” diye yazan Saymaz’ın soruları ve Yalçın’ın karşılıkları şöyle:
Amaç SP, Gelecek ve DEVA'yı etkisiz kılmak mı?
- Gelecek Partisi'nin önderi 'İktidar olacağım' diyor. Niçin ürküyorlar? Niçin birden bu argümanlardan vazgeçip de meclise girip girmemekten, milletvekili çıkarıp çıkaramamaktan bahsediyoruz. Hodri meydan. Kanun herkes için geçerli. Bu türlü daha düzgün olmadı mı? Artık oylardan oburu istifade ediyordu. Bu demokrasiye uygun mu? Değil. Artık herkes kendi oyunu alacak. Herkesin uzunluğunun ölçüsünü göreceğiz.
- 2018'de niçin yapmadınız?' derseniz hiç kimse yeni bir şey yapamaz. Birtakım eksiklikler olabilir. Biz demedik mi, 2023 yılına kadar sistemin eksiklikleri giderilecek diye. Eksiklik zuhur ettikçe giderilmesi gerekir. Cumhur İttifakı DEVA, Gelecek ve başka küçük partiler için bu kararı çıkarmıyor. Daha uygulanabilir, daha legal, daha demokratik bir sistem için yapıyor.
- Altılı ittifak esasen istikbali olmayan bir ittifaktı. İttifak edecekleri kanaatinde değilim.
- Öyle bir şey duymadım. Bu cenahta o denli bir şey gündeme gelmedi.
- Çıkmaz efendim. Biz 2018'in oylarına bakıp düşünmüyoruz. Öngörümüz oylarımızın artacağı tarafında.
- Ağzıma bile almam. Bizim seçmen üç hilali görecek kardeşim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.