bilgisayarci
FD Üye
Mobil cihazlar konusunda bazı kötü deneyimler yaşayan Microsoft, bugün tanıtımını yaptığı Surface Duo ile birlikte pazar payını arttırmayı hedefliyor. Çift ekranlı cihazların hayal kırıklığına uğrattığı dönemde satış oranlarını yükseltmek isteyen Microsoft bu tanıtım ile eski günlerine dönmeyi hedefliyor.
Surface Duo ile Android işletim sistemli telefon hamlesi
Mobil cihazların hayatımıza girmesi beraberinde birçok sorunu getirdi. Özellikle ekran boyutları ve pil ömrü konusunda kullanıcıları hayal kırıklığına uğratan mobil cihazlar, üreticileri tarafından ufak değişikliklerle daha iyi hale getirilmeye çalışılıyor. Son zamanlarda çift ekranlı telefon modasına katılan Microsoft yeni tanıttığı Surface Duo ile satışlarını ciddi oranda arttırmayı planlıyor. Samsung Fold cihazların kısa sürede bozulmasını avantaj olarak kullanmak isteyen firma işletim sistemi olarak Android alt yapısını kullanacak. Katlanabilir telefon piyasasına giriş yapan şirket yeni hamleler ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.
Her iki ekranda da ayrı uygulamaların çalıştırılabileceğini belirten yetkililer, ikinci ekranın klavye veya oyun kolu olarak da kullanılması için yeni özellikler ekledikleri açıkladı. Ofis kullanımı ve oyun oynamak için daha ideal hale getirilen cihaz sayesinde tablet taşıma sorunu ortadan kaldırılacak gibi duruyor. İddialara göre SnapDragon 855 işlemcinin kullanıldığı cihazın teknik özellikleri hakkında bir bilgi bulunmuyor.