Chrome OS rakibi olarak piyasaya sunulması beklenen Windows 10X işletim sisteminin süresiz ertelendiği tez edilmiş, ama Microsoft cephesinden hususla ilgili rastgele bir resmi açıklama yapılmamıştı. Tüm gözler Windows 10X’in iptal edilip edilmeyeceğine çevrilmişken, Microsoft bugün beklenen açıklamayı yaptı. Yazılım devi Windows 10X projesinin iptal edildiğini yayınlamış olduğu blog yazısıyla bir arada duyurdu.
Microsoft’un Servis ve Teslimat Sorumlusu John Cable tarafınca yapılan açıklamaya nazaran, yazılım devinin Windows 10X projesini rafa kaldırdığını görmekteyiz. Yeni işletim sisteminin yalnızca belirli bir küme tarafınca kullanılabilir olmasının yanlışsız olmadığını tabir eden yetkili, bu yüzden Windows 10X projesini iptal ettiklerini ve yeni işletim sisteminde yer alan özelliklerin de önümüzdeki süreçte Windows 10’a aktarılacağını söyledi.
Hatırlarsanız, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda Microsoft’un Windows 10X projesini art plana attığı ve şirketin planlarının değiştiği bildirilmişti. Raporda, Microsoft’un zamanlama ve piyasa şartlarının gerçek olmadığına vurgu yapılmış ve kullanıcılardan gelen geri bildirimler de umulduğu kadar olumlu olmayınca işletim sisteminin rafa kaldırıldığı belirtilmişti.
Ayrıyeten işletim sisteminin klasik Win32 uygulamaları için takviyeden mahrum olması da bu projenin iptal edilmesindeki etkenlerden biri olduğu söylenmişti.