Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Microsoft, Windows 11'e "Nihayet" Dedirten Bir Yenilik Daha Ekliyor!

Microsoft, Windows 11'e "Nihayet" Dedirten Bir Yenilik Daha Ekliyor!
0
39

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
microsoft-windows-11-nihayet-dedirten-bir-yenilik-daha-ekliyor.jpg

Microsoft, çok sayıda olumsuz eleştiri ve geri bildirim aldığı Windows 11 varsayılan tarayıcı seçimi işleminde nihayet olumlu bir adım attı. Son Insider derlemesi 22509 ile varsayılan tarayıcı seçimi değişiyor. Varsayılan Uygulamalar ayarlarında yeni bir "Varsayılanı ayarla" seçeneği geliyor.

Varsayılan tarayıcı seçimi değişikliği ilk olarak Microsoft MVP'si Rafael Rivera tarafından Twitter'da duyuruldu.

Windows build 22509 has a new browser [Set default] button. ?? pic.twitter.com/kRDFPKfJMv
— Rafael Rivera (@WithinRafael) December 1, 2021
Fark etmiş olabileceğiniz gibi, en azından şimdilik, Varsayılanı ayarla seçeneği .htm ve .html dosyalarıyla çalışıyor ve evrensel olarak tüm dosya türleri için varsayılan olarak bir tarayıcı seçilemiyor. Ancak bunun da gelecekte değişmesi mümkün.

Dev Channel derlemelerinin işletim sisteminin belirli bir sürümüne bağlı olmadığını da hatırlatmakta yarar var. Dolayısıyla bu değişikliklerin ne zaman ve hangi sürümde herkes için kullanılabilir hale geleceğini kestirmek güç.

Similar threads

Microsoft, çok sayıda olumsuz eleştiri ve geri bildirim aldığı Windows 11 varsayılan tarayıcı seçimi işleminde nihayet olumlu bir adım attı. Son Insider derlemesi 22509 ile varsayılan tarayıcı seçimi değişiyor. Varsayılan Uygulamalar ayarlarında yeni bir "Varsayılanı ayarla" seçeneği geliyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Microsoft, Windows 11’deki varsayılan tarayıcı seçim sürecini değiştirdiğinde birçok tepki toplamıştı. Windows 11 kullanıcıları, tek bir tıklamayla değiştirmek yerine HTM, HTML, PDF, XHTML, FTP, HTTP ve HTTPS gibi formatlar için ayrı ayrı değişim yapmak zorunda kalıyordu. Neyse ki şirketin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Yaklaşan Windows 10 22H2 güncellemesi, nihayet varsayılan web tarayıcısı Edge'den Chrome'a ​geçişi kolaylaştıracak üzere görünüyor. Diğer br deyişle Windows 10’da varsayılan tarayıcıyı Chrome olarak değiştirmek kolaylaşıyor. Microsoft, Edge web tarayıcısını daha fazla insanın kullanması için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Microsoft nihayet Windows 11 işletim sisteminde Varsayılan tarayıcıyı değiştirme işlemini daha kolay hale getiriyor. Windows 11 kullanıcılarının yalnızca tek bir tıklamayla varsayılan tarayıcılarını değiştirmelerine imkan tanıyan bir güncelleme, bu hafta dağıtılmaya başlandı. Bu yeni tek tıklama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde varsayılan tarayıcı değiştirme işlemini nihayet kolaylaştırdı. Şimdiye kadar varsayılan tarayıcı otomatik olarak Edge seçili şekilde geliyordu ve başka bir programı ayarlamak istediğinizde HTML, PDF, HTTPS, HTTP gibi dosya uzantısı ve protokoller için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,510Konular
982,880Mesajlar
30,661Kullanıcılar
SelimdmSon üye
Üst Alt