Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Microsoft'tan Windows 11'e bir yeni özellik daha geliyor

Microsoft'tan Windows 11'e bir yeni özellik daha geliyor

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
windows-11de-yeni-gizlilik-ve-guvenlik-ozelligi-Lmjb.jpg

Windows 11, son vakitlerde hangi uygulamaların web kameranız üzere hassas donanım modüllerine eriştiğini görmenize imkan tanıyan yeni bir saklılık aracına sahip olmak üzere. özellik şu anda test kademesinde.

Gizlilik Kontrolü özelliği, Microsoft'un Kurumsal ve İşletim Sistemi Güvenliğinden Sorumlu Lider Yardımcısı David Weston tarafından tanıtıldı ve Windows 11'in yeni bir önizleme yapısında kullanılabilir durumda olduğu açıklandı. Bu özellik, işletim sisteminin birinci önizleme sürümlerinin ilerletildiği Dev Channel'da test ediliyor.

Özellik Ayarlar (Gizlilik ve güvenlik > Uygulama izinleri) altında bulunuyor ve örneğin bir evvelki hafta hangi uygulamaların mikrofonunuza yahut tahminen de kameranıza eriştiğini görmek için son aktifliklerin bir listesini sunuyor. Potansiyel olarak kuşkulu rastgele bir aktifliği denetim etmek için arama da yapabiliyorsunuz.

Ayrıca araç, şahıslarınıza erişen uygulamalar yahut pozisyonunuz, telefon görüşmeleri ve daha ziyadesiyle ilgili detaylar hakkındaki bilgileri de kaydediyor. Her durumda, kullanıcıya, kelam konusu donanıma yahut fonksiyona yapılan erişimin tam saati ve tarihi de bildiriliyor.

Similar threads

Windows 11 test kullanıcıları, kod adı “22H2 Sun Valley 2” olan bir sonraki ana özellik güncellemesiyle ilgili yakında yenilikler almaya başlayabilir. Windows 11 şu anda etkin geliştirme kanalından (rs_prerelease) erken sürümler almaya devam ediyor ve bunların nihayetinde “Sun Valley 2” ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Microsoft, geçtiğimiz yıl herkesi heyecanlandıran bir Windows 11 özelliğiyle birlikte gündeme gelmişti. Redmond devi, Windows 11 kullanıcıların Amazon Appstore aracılığıyla Android uygulamalarına mahallî olarak erişebileceklerini duyurdu. İşletim sistemi Ekim ayında çıkış yaptı, lakin uygulama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Windows 11’in “Sun Valley 2” kod adlı güncellemesi yaklaşıyor. Microsoft, “22H2” olarak bilinen bu güncellemesi için son aşamaya yaklaşırken yeni özelliklerin çoğu Insider’lar tarafından test ediliyor. Mevcut önizleme yapılarına bakılırsa Dosya Gezgini üzerinde klasör içeriğini önizleme yeteneği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Microsoft, Windows 10'un son güncellemelerinden birinde işletim sistemine hava durumu ve çeşitli haberlerin yer aldığı Haberler ve İlgi Alanları kısmını eklemişti. Son güncellemeleri indiren kullanıcılar bileceklerdir ki, başlat menüsünün sağ kenarına yerleşen bu widget, böylelikle son dakika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Windows Subsystem For Linux (WSL) özelliğine direkt mağaza aracılığıyla erişmek ve güncellemeleri direkt almak artık mümkün. Linux için Windows Alt Sistemi (WSL), Microsoft tarafından birinci olarak 2017’de Windows 10’a dahil edilmişti. Bu özellik, geliştiricilerin sanal makineler (VM’ler)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,496Konular
981,661Mesajlar
29,729Kullanıcılar
DakaskSon üye
Üst Alt