Microsot’un gelecek planları, teknolojik cihaz kullanan herkesi yani derhal hemen her kişisi yakından ilgilendiriyor. Yakın devirde Google ile önemli bir yarışmaya tutuşacak Microsoft, Android’in konumunu alacak Fuchsia önünde Windows 10’un bölgesini alacak Windows Core OS ile atak yapacak.

Elbette birinci resmi açıklamada yarışmaya ait çok detay yok. Lakin yeniden de Microsoft’un durumu ne kadar ciddiye aldığı anlaşılıyor. Lafı çok uzatmadan Microsoft’un açıklamasını sizlerle paylaşalım.
- Açıklama öncesinde, Windows Core OS hakkındaki birinci detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.
Wi-Fi, 5G LTE üzere teknolojiler sayesinde daima bağlı kalacak, kullanıcılar kopukluklar için endişelenmeyecekler. Bütün kullanıcıların cihazları birbirlerine bağlı olacak. Kullanıcılar, cihazlarını ellerine aldıklarında bir daha şarj edene dek performans değişimleri konusunda endişelenmeyecekler. Bu özellikler, kullanıcıların temel gereksinimlerini karşılayacak, ancak gerçek bir deneyim sunmak için onları da şad etmeliyiz. Bu nedenle yeni işletim sistemi, bulut sistemlerine kontaklı pratiklerle, yüksek süreç gücünü kullanıcılara sunacak. Bu deneyimler yapay zekâ ile güçlendirilecek, kullanıcıların sonraki gün yapmaları gereken işleri yapmalarına yardımcı olacak. Çağdaş işletim sistemi birebir devirde çok entegrasyonlu olacak. Beşerler; kalemler, sesli komutlar, dokunma hareketleri ve velev gözlerini kullanacaklar. Elbette kullanıcılar istediklerinde klavye ve fare ile birebir işletim sistemini denetim edebilecekler.
Çağdaş ekosistemler, kullanıcıların temel muhtaçlıklarını her türlü zatî cihazlarından karşılamasını, anlık güncelleme desteğini, taarruzlara karşı standart güvenlik müdafaalarını, süratli irtibatları, 5G’yi, daha süratli Wi-Fi erişimini talep ediyor. Microsoft, bu çağdaş işletim sistemi gereksinimleri için araştırma yapıyor, elektronik yerküresinde yaşanan gelişmelere uyacak yeni deneyimler üzerinde çalışıyor, güçlü bilgisayarlar, bulut sistemleri ve yapay zekanın gücünden faydalanmak istiyor.”