Mide asidi ne işe yarar
Sindirim ağızda başlamaktadır Temel olarak tukruk salgılanması sinirsel kontrol altında olduğundan, sindirim olayını kontrol eden temel mekanizma sinir sistemidir mide, gıda ağıza alındığı, gorulduğu, hatta akla getirildiği anda sinirler aracılığıyla uyarılmakta ve bunu asit, mukus ve pepsin salgılanması takip etmektedir
Ağız icimiz surekli ıslak tutulduğundan, hem besin artıklarında ureyen bakterilere karşı dişlerimiz korunmakta, hem de lokmaların ciğnenmesi ve midenin vazifesi kolaylaşmaktadır Tukuruk, ilk etapta ağızdaki ıslanmış yiyeceklerin dil tarafından tutulmasına ve lokmaların kolayca yemek borusuna itilmesine yardım etmektedir
Yutulan lokmalar, kas ve zarlardan yapılmış 2530 cm uzunluğundaki bir boru olan yemek borusundan, birbiriyle uyum icinde calışan iki kas yardımıyla mideye doğru itilir Yemek borusunun altında bulunan kas, burayı kasma vazifesi ustlenir ve burayı surekli kapalı tutar mide asidinin yemek borusuna gecişini kontrol etme gorevini bu kas ustlenmektedir Kazara, mide oz suyu yemek borusuna kactığı takdirde, yemek borusu duvarı bu asitten dolayı uyarılmakta ve tahriş olmaktadır Bu noktada yapacağımız ilk tavsiye bu kasın uyarılmasını onlemek icin gevşek, rahat olan ve vucudunuzu sımsıkı sarmayan elbiseler giymeniz ve dar olmayan kemerler takmanız olacaktır Aksi halde, mide sıkışabileceğinden dolayı mide asitleri yemek borusuna geri gidebilir
Sindirim ağızda başlamaktadır Temel olarak tukruk salgılanması sinirsel kontrol altında olduğundan, sindirim olayını kontrol eden temel mekanizma sinir sistemidir mide, gıda ağıza alındığı, gorulduğu, hatta akla getirildiği anda sinirler aracılığıyla uyarılmakta ve bunu asit, mukus ve pepsin salgılanması takip etmektedir
Ağız icimiz surekli ıslak tutulduğundan, hem besin artıklarında ureyen bakterilere karşı dişlerimiz korunmakta, hem de lokmaların ciğnenmesi ve midenin vazifesi kolaylaşmaktadır Tukuruk, ilk etapta ağızdaki ıslanmış yiyeceklerin dil tarafından tutulmasına ve lokmaların kolayca yemek borusuna itilmesine yardım etmektedir
Yutulan lokmalar, kas ve zarlardan yapılmış 2530 cm uzunluğundaki bir boru olan yemek borusundan, birbiriyle uyum icinde calışan iki kas yardımıyla mideye doğru itilir Yemek borusunun altında bulunan kas, burayı kasma vazifesi ustlenir ve burayı surekli kapalı tutar mide asidinin yemek borusuna gecişini kontrol etme gorevini bu kas ustlenmektedir Kazara, mide oz suyu yemek borusuna kactığı takdirde, yemek borusu duvarı bu asitten dolayı uyarılmakta ve tahriş olmaktadır Bu noktada yapacağımız ilk tavsiye bu kasın uyarılmasını onlemek icin gevşek, rahat olan ve vucudunuzu sımsıkı sarmayan elbiseler giymeniz ve dar olmayan kemerler takmanız olacaktır Aksi halde, mide sıkışabileceğinden dolayı mide asitleri yemek borusuna geri gidebilir