Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mide Kanserinden Korunmada; İsot

Mide Kanserinden Korunmada; İsot
0
47

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Mide Kanserinden Korunmada; İsot h 3Mide Kanserinden Korunmada; İsothİsotun kelime anlamı eski Türkçe kökenli olup (ısı ve ot) anlamına gelen kelimelerin birleşiminden gelmektedir Kırmızıbiberin rengi kararıncaya dek kurutulması ve tekniğine uygun olarak öğütülmesiyle elde edilen pul biber türüdür Fazla derece yakıcı acısı bulunmayan, çokça üzüm şekeri içerdigi için (Alfatoksin) kanserojen madde içermeyen özelliklere sahip olması, Urfa isotunu öteki isotlardan ayıran en belirleyici özelliğidir Bibere karşısında rahatsızlığı olan bazı insanların bile isota karşı benzer rahatsızlığı hissetmedikleri de saptama edilmiştir İsotun acısı tat veren bir acıdır, ağzı yakmaktan ziyade hoş bir lezzet ve güzel bir koku verir Keza zengin bir vitamin içeriği vardır, bilhassa C vitamini açısından çok zengindir oysa bundan dolayı soğuk algınlığına da iyi geldiği bilinmektedir Güneydoğu’da kanser üstüne istatistiksel çalışmalar yapan Uzman Hekim Haluk Yeşilbağdan, Şanlıurfa’da mide kanserinin öteki kanser türlerine tarafından daha düşük oranda olduğunu ve bunun sebebinin isot tüketiminin artı olmasından kaynaklandığını kaydetti Şanlıurfa isot tüketiminin pozitif olmasından nedeniyle mide kanseri sıralamasında yedinci ve sekizinci sırada geliyor Biz mide ve bağırsak problemi yaşamış hastalarımıza perhiz verirken, biber ve biber ürünlerini kesinlikle yasaklamıyoruz Gözlemlerimize tarafından isotun hiçbir hastalığa emrindeki etkisi yoktur Aksine antikanserojen bir yapısı bulunduğu için insan sağlığına gayet yardımsever bir gıda Biz isotu yalnızca yüksek derece reflüsü ve hemoroidi yer alan hastalarımıza yasaklıyoruz” dedi ( Uzman Dr Haluk Yeşilbağdan) Urfa ev isotunun ayrı olmasının başlıca nedenleri vardır, Fabrikada üretilen isot veya pul biberden farklı olarak üretilen konut isotu hem tat ayrıca de görünüm olarak farklıdır Peki ev isotunun bu kadar bambaşka olması nedeni nedir? 1 Biberler tek tek elle yarılır, sapı ve içindeki tohumları temizlenir 2 Konut isotu fırında kurutulmaz, güneşin aşağıda temiz beton zemin üzerinde kurutulur ve doğal yollarla terlemeye bırakılır 3 Ev isotunun içeriğinde biber tohumu bulunmaz, çünkü temizlenirken ilk ilk kez tohumlardan da temizlenir Biberin tohumdan temizlenmesi çok önemlidir, aksi takdirde tohumun vereceği lezzet isotun gerçek tadını değiştirecektir 4 Ev isotunun rengi ve tadı biberin doğal tadı ve rengidir, hiç bir renklendirici ya da katkı maddesi içermez 5 1 kg Urfa biberinden en fazla 70 gr konut isotu çıkarılabilmektedir 6 İsotun kararması için büyük poşetler içinde güneşin aşağıda terletmeye bırakılır, fakat evde hazırlıksız pul biber ve isotlar da bu usul farklıdır 7 Biber kurutulma safhasında iken güneşin altına serilen biberin sadece dış kısmına zeytinyağı sürülür Konut isotunda bu gerekli bir işlemdir aksi takdirde isotun acısı rahatsızlık verir kaynak: bitkiblog  
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt