Mide Yanmasına İyi Gelen Yiyecekler
Mide yanmasından şikayetciyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız
Mide yanmasından şikayetciyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız
Mide yanması zaman zaman hepimizin şikayet ettiği bir sorundur Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mumkun Oncelikle yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tuketin, yavaş yiyin, iyi ciğneyin Yiyecek ve iceceklerinizin cok sıcak veya cok soğuk olmamasına dikkat edin Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın Alkol ve sigaradan da mumkun olduğunca kacının
NELER YİYEBİLİRSİNİZ?
Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur
Lahana:Lahanayı ciğ olarak yemeyi tercih edin İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın
Patates: Ciğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Su, havuc suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp icin
Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın
Maden suyu: Mide asidinin buyuk bir bolumunu etkisiz hale getiriyor
Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tuketin Taze yapraklarını salata olarak yiyin
Zeytinyağı: Ciğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma suresini azaltıyor ve yağların sindirimi icin safra salgısını artırıyor
Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor Ara oğunlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir Muz, mide enzimleri ve hucrelerinin uretimini de artırıyor
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor
Mide yanmasından şikayetciyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız
Mide yanmasından şikayetciyseniz yiyeceklerinize dikkat etmeli, sindirimi kolaylaştıran, yanma hissini azaltan yiyecekleri unutmamalısınız
Mide yanması zaman zaman hepimizin şikayet ettiği bir sorundur Ancak bazı noktalara dikkat ederek bu problemi azaltmak mumkun Oncelikle yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tuketin, yavaş yiyin, iyi ciğneyin Yiyecek ve iceceklerinizin cok sıcak veya cok soğuk olmamasına dikkat edin Karında basıncı arttıran sıkı kemer kullanmayın Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın Alkol ve sigaradan da mumkun olduğunca kacının
NELER YİYEBİLİRSİNİZ?
Karnabahar: Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından korur
Lahana:Lahanayı ciğ olarak yemeyi tercih edin İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın
Patates: Ciğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Su, havuc suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp icin
Elma sirkesi: Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın
Maden suyu: Mide asidinin buyuk bir bolumunu etkisiz hale getiriyor
Ispanak: Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tuketin Taze yapraklarını salata olarak yiyin
Zeytinyağı: Ciğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma suresini azaltıyor ve yağların sindirimi icin safra salgısını artırıyor
Muz: Mideyi seven meyvelerin başında geliyor Ara oğunlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir Muz, mide enzimleri ve hucrelerinin uretimini de artırıyor
Kızarmış ekmek: Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor